ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν μετάνιωσε που επέστρεψε στη Φόρμουλα 1 ο Σουμάχερ

Δεν μετάνιωσε που επέστρεψε στη Φόρμουλα 1 ο Σουμάχερ

Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ να επανέκαμψε στους αγώνες της Φόρμουλα 1 το 2010 και να αναζητά ακόμη την πρώτη νίκη στη δεύτερη «θητεία» του, ωστόσο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μετανιώνει για την επιλογή του να βγει από την... αποστρατεία του για χάρη της Μερτσέντες.

Ο 43χρονος γερμανός τόνισε, με δηλώσεις του στην «Bild am Sonntag», ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε την απόφασή του να επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα ύστερα από τριετή απουσία.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω μετανιώσει για ένα δευτερόλεπτο για την επιστροφή μου. Έχουν υπάρξει πολλές καλές στιγμές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία από τις 91 νίκες του «Σούμι» επιτεύχθηκε την 1η Οκτωβρίου 2006 στην Κίνα, όταν «έτρεχε» για λογαριασμό της Φεράρι. Από τότε που επέστρεψε, το 2010, έχει ανέβει μόλις μια φορά στο βάθρο των νικητών με τη Μερτσέντες, χάρη στην τρίτη θέση που πήρε στο εφετινό γκραν πρι Ευρώπης στη Βαλένθια.

Στη συνέχεια, ο Σουμάχερ δήλωσε πως θα ήταν κρίμα, εάν δεν έπαιρνε μια νίκη στη δεύτερη θητεία του στη Φόρμουλα 1, ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του. Το συμβόλαιό του με τη Μερτσέντες λήγει στο τέλος της σεζόν και ο Γερμανός έχει τονίσει στο παρελθόν ότι δεν θα πάρει κάποια απόφαση μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο Σουμάχερ αποκάλυψε ακόμη ότι είχε να πιεί αλκοόλ για χρόνια, «επειδή νόμιζα ότι είναι καταστροφικό και με κάνει πιο αργό». Τελικά, όμως, ήπιε μια μπύρα «και συνειδητοποίησα ότι μπορώ ακόμη να νικάω», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη Κυριακή στο γκραν πρι του Βελγίου, ο Σουμάχερ θα φτάσει τις 300 συμμετοχές σε γκραν πρι στην πίστα του Σπα, όπου «έτρεξε» για πρώτη φορά στην καριέρα του, πήρε την πρώτη νίκη του και το 2011 πανηγύρισε την 20η επέτειό του στη Φόρμουλα 1. «Αυτό είναι το... σαλόνι μου, επειδή τόσα πολλά έχουν συμβεί εκεί και γι' αυτό αισθάνομαι τόσο πολύ σαν στο σπίτι μου».