ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

PORSCHE MACAN TURBO με 380 άλογα

PORSCHE MACAN TURBO με 380 άλογα

Η Porsche Macan, το καινούργιο μικρό τζιπ της Porsche, θα παρουσιαστεί επίσημαστην έκθεση του Λος Άντζελες, ενώ μέσα στο 2014 θα εμφανιστεί και η κορυφαία έκδοχή της, η turbo. Η οποία όπως μπορείτε να δείτε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δοκιμάζεται ήδη εντατικά στο δρόμο.

 

Η Macan turbo θα ξεχωρίζει από τις πιο απλές εκδοχές του SUV της Porsche από τους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες και μαρσπιέ της, καθώς και από τα φουσκωμένα φτερά της, ενώ σύμφωνα και με τη σημειολογία της Porsche οι δαγκάνες στα δισκόφρενά της θα είναι κόκκινες και η πίσω πινακίδα κυκλοφορίας δεν είναι βρίσκεται πάνω στην 5η πόρτα αλλά στον προφυλακτήρα.

Τα σημαντικά νέα βέβαια είναι κάτω από το καπό, όπου ο V6 των 3.000 κυβικών που χρησιμοποιείται και στην Panamera S θα αποδίδει εδώ 380 ίππους, τιμή κορυφαία για το μεσαίο τζιπ πολυτελείας. Η ισχύς αυτή θα καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK, ενώ στην πορεία θα παρουσιαστεί και Porsche Macan turbo S με420 ίππους, όσους δηλαδή αποδίδει ο συγκεκριμένος κινητήρας και στην Panamera S.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr