ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

McLAREN P13: Πιο φτηνή και αντίπαλος της 911

McLAREN P13: Πιο φτηνή και αντίπαλος της 911

H McLaren P13 είναι το νέο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας κατασκευής σούπερ σπορ αυτοκινήτων, δοκιμάζεται όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες μας ήδη εντατικά, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2015 στο Σαλόνι της Γενεύης.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το τρίτο κατά σειρά μοντέλο στη γκάμα της McLaren θα είναι και το πιο φτηνό –με σημαντική μάλιστα διαφορά από την MP4 12C που θα τοποθετείται στη μέση. Στόχος των βρετανών είναι να ανταγωνιστούν με την P13 μοντέλα όπως η Porsche 911 turbo ή το Audi R8. Κινητήρας της McLaren P13 θα είναι ο γνωστός V8 των 3,8 λίτρων της μάρκας, ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει κάτω από 500 ίππους, οπότε εδώ τίθεται θέμα και με την τελική μορφή της υπερπλήρωσής του. Το βέβαιο είναι ότι θα συνδυάζεται με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που χρησιμοποιείται και στις άλλες δύο McLaren.

Σε σχέση πάντως με αυτές ο χαρακτήρας της P13, που θα δανείζεται αισθητικά στοιχεία και από τις άλλες δύο, θα είναι πιο πρακτικός –όσο πρακτικό μπορεί να είναι ένα super car- προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιείται άνετα και σε καθημερινή βάση. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η καμπίνα των επιβατών της θα είναι πιο μεγάλη και άνετη σε σχέση με τις MP4 12C και P1, ενώ θα έχει και κάποιο χώρο για αποσκευές. Η τιμή της McLaren P13 όταν παρουσιαστεί επίσημα σε περίπου 18 μήνες αναμένεται να είναι γύρω στις 125.000 ευρώ.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr