ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VENTURI VBB-3: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

VENTURI VBB-3: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Η κατασκευή αυτή που μοιάζει με πούρο ονομάζεται Venturi VBB-3 και είναι το όχημα με το οποίο η γαλλική Venturi, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή και ειδικεύεται στα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων, σκοπεύει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το οποίο είναι στα 495 χλμ./ ώρα, το έχει πετύχει και πάλι η Venturi με το VBB-2.5 και φιλοδοξεί ήδη από φέτος να το ανεβάσει στα 600. Και του χρόνου στα 700 και πάει λέγοντας.

Η επίσημη παρουσία του VBB-3 έγινε στο αεροδρόμιο του Wendover στο Οhio, παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της συζύγου του, στο όλο πρότζεκτ συνεργάζεται και το Ohio State University, ενώ οι πάντες είναι σε αναμονή της 1ης προσπάθειας για την οποία απαιτούνται και άριστες καιρικές συνθήκες.

Βάση του Venturi VBB-3, το οποίο διαθέτει όπως είπαμε το κλασικό αεροδυναμικό σχήμα του πούρου είναι ένα χωροδικτύωμα, κάθε ελεύθερος χώρος του οποίου έχει καταληφθεί από μπαταρίες, ενώ οι δύο διαθέσιμοι ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν συνολικά 3.000 ίππους.

Οδηγός σε αυτήν την προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ θα είναι ο έμπειρος Roger Schroer.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr