ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KAWASAKI Z1000 MY2014

KAWASAKI Z1000 MY2014

Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς Ζ1000, η πράσινη εταιρία επανέρχεται με ένα προωθητικό teaser, το οποίο προμηνύει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που ευελπιστεί να αναστατώσει με τη "γύμνια" του!

Στις 5 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια της press day στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου, η Kawasaki θα αποκαλύψει -ανάμεσα σε άλλα σημαντικά μοντέλα- τo νέo Ζ1000. Σύμφωνα με την εταιρία, θα έχει ένα ριζοσπαστικό σχήμα στα πρότυπα του πρόσφατου Ζ800 και θα εφαρμόζει ότι το πιο σύγχρονο σε τεχνολογία και εξέλιξη.

Από τη στιγμή που πήρε τη σύγχρονη μορφή του, πίσω στο 2003, το Ζ1000 καταξιώθηκε στη συνείδηση του μοτοσυκλετιστή σαν μια συναρπαστική μοτοσυκλέτα της «γυμνής» κατηγορίας, γνωστής ευρέως σαν naked. Προσφέροντας τις απαραίτητες επιδόσεις κι ένα απόλυτα επιθετικό look έγινε επίσης πετυχημένο μέλος της οικογένειας Streetfighters.

Άλλωστε, όπως λένε εκεί στο Ακάσι, το νέο Ζ1000 ασπάζεται την Ιαπωνική έννοια «Sugomi», απόλυτα σχετική με την εικόνα ενός επιθετικού ζώου την ώρα που αντικρίζει τη λεία του! Δεν του φτάνει να είναι το δυνατότερο ή το ταχύτερο, επικεντρώνεται στην όλη αίσθηση της οδήγησης, ακροβατώντας ανάμεσα στην εκρηκτικότητα του κινητήρα και τη μελετημένη «ισορροπία» του πλαισίου.

Το κατά πόσο ισχύουν τα λεγόμενα της πράσινης αρμάδας θα το διαπιστώσουμε σε λίγους μήνες, όταν και θα οδηγήσουμε το Ζ1000 νέας γενιάς. Μέχρι τότε, κάνουμε (και κάνετε) όρεξη!

Νίκος Βιτσιλάκης

Πηγή: carzine.gr