ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Tom Sykes παγκόσμιος πρωταθλητής του Superbike για την Kawasaki

O Tom Sykes παγκόσμιος πρωταθλητής του Superbike για την Kawasaki

Στην τελική αγωνιστική του SBK Fim World Championship, στην πίστα του Jerez, χτες, 20/10/13, ο Tom Sykes κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή Superbike με τα χρώματα της Kawasaki.

Με διαφορά 23 πόντων από τον επόμενο στην κατάταξη αντίπαλο του, ο αναβάτης της Ninja ZX-10R κέρδισε με άνεση τον κορυφαίο τίτλο, χαρίζοντας στην «πράσινη ομάδα» τον πρώτο της τίτλο στους αγώνες εργοστασιακών μοτοσυκλετών από το 1993.

Ο πρωταθλητής Sykes δήλωσε μετά τη νίκη του: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που νοιώθω. Από τον αγώνα στο Magny Cours και μετά άρχισα να ονειρεύομαι. Και μόνο η σκέψη ότι θα γινόμουν παγκόσμιος πρωταθλητής μου έφερνε ανατριχίλες.»

Το 2013 υπήρξε μια εντυπωσιακή χρονιά για την Kawasaki στα πρωταθλήματα του SBK World Championship. Στην κατηγορία Supersport, με δύο παρουσίες στο τελικό podium (Sofuoglu και Foret), η Kawasaki ανακηρύχθηκε Κατασκευαστής της Χρονιάς. Στη δε μικρότερη κατηγορία Superstock 600 και τις τρεις πρώτες θέσεις στην τελική κατάταξη κατέλαβαν αναβάτες της Kawasaki.

Η θριαμβευτική παρουσία της Kawasaki στους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος επιστεγάζει την κορυφαία θέση της εταιρίας στην παραγωγή Supersport μοτοσυκλετών.