ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KTM 390 Duke ABS (MY 2013)

KTM 390 Duke ABS (MY 2013)

Σε άκρως ανταγωνιστική τιμή και σε μια κατηγορία που παίζει μπάλα μόνο του,το νέοKTM390Dukeέχει όλα όσα μπορούν να χαρακτηρίσουν μια μοτοσυκλέτα σημαντική.

Αρχικά, έχει το DNA της KTM, που σε απλά… αυστριακά σημαίνει οδηγική ευχαρίστηση και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Μετά, είναι η ιπποδύναμη που αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού 44 άλογα από «μόλις» 375 κυβικά δεν τα λες λίγα, απεναντίας. Βάλτε κάτω και τα 139 κιλά που ζυγίζει ο «μικρός Δούκας» και αναλογιστείτε τη σχέση ισχύος/βάρους που δημιουργείται. Αν μη τι άλλο, εκρηκτική!

Το ΚΤΜ 390 Duke ήρθε και στην Ελλάδα με τιμή αγοράς στα 5.350 ευρώ, έχοντας, εννοείται, τη δυνατότητα να εξοπλιστεί με τα αξεσουάρ του καταλόγου των Power Parts της KTM και με αυτόν τον τρόπο να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες του κάθε αναβάτη.

Να θυμίσουμε τα βασικά του χαρακτηριστικά, αυτά που τον κάνουν να συγκινεί όλους όσους δεν επιζητούν απλά ένα μέσο μετακίνησης αλλά ένα όχημα να ξεφύγουν και να ξεδώσουν.

Μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας, με ψεκασμό, 2EEK και 4 βαλβίδες.

Πλαίσιο χωροδικτύωμα από σωλήνες χρωμιομολυβδαινιούχου χάλυβα.

Ανάρτηση WP που αποτελείται από ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλ. και μονό αμορτισέρ.

Τελευταίας γενιάς ABS (Bosch 9MB), δισκόφρενα μπροστά και πίσω με την υπογραφή της Brembo, 4πίστονη ακτινική δαγκάνα.

Ελαστικά Metzeler Sportec M5.

Αλουμινένια ψαλίδι και τελικό εξάτμισης, όπως επίσης και ένα κεντρικά τοποθετημένο ψηφιακό πολυόργανο με ενδείξεις για τα… πάντα.

Νίκος Βιτσιλάκης

Πηγή: Carzine.gr