ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αποκαλύφθηκε ο αγοραστής της υποβρύχιας Lotus-James Bond

Αποκαλύφθηκε ο αγοραστής της υποβρύχιας Lotus-James Bond

Τααυτοκίνητα τουJames Bondήταν πάντα σπορ, διθέσια και ενίοτε ανοιχτά. Είχαν ισχυρούς κινητήρες και παρεμβάσεις που τους επέτρεπαν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της αντιπαράθεσης με τους «κακούς».

Μία Lotus Esprit του 1974, που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «The spy who loved me» με πρωταγωνιστή τον Roger Moore και έγινε ευρύτερα γνωστή ως η «υποβρύχια Lotus», συγκέντωσε αυτή την εβδομάδα τα φώτα της δημοσιότητας . Η ιστορία θέλει σε μια σκηνή της ταινίας, την λευκή Esprit να βουτά στη θάλασσα, να κρύβει τους τροχούς της και να βγάζει πτερύγια. Για τους φανατικούς των ταινιών James Bond, η συγκεκριμένη Lotus, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε κατά καιρούς ο πράκτορας 007.

Προσφάτως, η ειδική Lotus πουλήθηκε σε δημοπρασία της RM Auctions έναντι του ποσού των 886.000 δολαρίων. Αγοραστής ήταν ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος Elon Musk από την Νότια Αφρική, ιδιοκτήτης της εταιρείας Tesla Motors και συνιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal.

Τελευταία δημοσιεύματα φέρουν τον Elon Musk να μην γνώριζε πως η συλλεκτική Lotus που αγόρασε, δεν είναι υποβρύχια και πως οι σκηνές που γυρίστηκαν με το αυτοκίνητο κάτω από το νερό, ήταν προιόν μοντάζ.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο κύριος Musk φέρεται διατεθειμένος να διασκευάσει την κινηματογραφική Lotus Esprit όπως την είχε πρωτοδεί στην ταινία – δηλαδή στην αμφίβια version – και να την μετατρέψει σε ηλεκτροκίνητη, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την Tesla Motors.

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: Carzine.gr