ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Lamborghini Gallardo: Τέλος μετά από 10 χρόνια και 32 παραλλαγές

Lamborghini Gallardo:  Τέλος μετά από 10 χρόνια και 32 παραλλαγές

Τέλος εποχήςγια τηνπιο επιτυχημένηLamborghiniόλων των εποχών –μέχρι στιγμή τουλάχιστον- τηνGallardo, που από το2003που παρουσιάστηκε επίσημα μέχρι σήμεραέχει κατασκευαστεί 14.022 φορέςσε συνολικά32 παραλλαγές.

Η Gallardo λοιπόν αποσύρεται με όλες τις τιμές, έχοντας ξεκινήσει από τα 5.000 κυβικά και τους 500 ίππους και φτάνοντας στα 5.200 και τους 570, πάντα σε συνδυασμό με τετρακίνηση και πάντα από το V10 με το χαρακτηριστικό οξύ ήχο. Εξαιρέσεις εδώ η πολύ ειδική Gallardo Balboni, προς τιμήν του Valentino Balboni, του θρυλικού δοκιμαστή της μάρκας, που κατασκευάστηκε μόλις 250 φορές και ήταν πισωκίνητη, ενώ πισωκίνητη ήταν και η LP 550-2, που μάλιστα ήταν διαθέσιμη και ως Spyder (παρουσιάστηκε επίσημα το 2005).

Η διάδοχος της Gallardo θα είναι η Cabrera, που δοκιμάζεται εντατικά και θα παρουσιαστεί επίσημα είτε στις αρχές του χρόνου στο Ντιτρόιτ είτε το Μάρτιο στη Γενεύη, που είναι και το πιθανότερο, ενώ η πιο επιτυχημένη Lambo μέχρι στιγμής όπως είπαμε θα βρει τη θέση της στο μουσείο της εταιρείας.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: Carzine.gr