ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Jaguar F-TYPE Coupe: Ακόμα πιο δυναμική κι όμορφη

Jaguar  F-TYPE Coupe: Ακόμα πιο δυναμική κι όμορφη

Τελικά όσοι ισχυρίζονταν πως ηκλειστήF-Typeθα είναι ακόμαπιο όμορφηαπό την ήδηκούκλα ανοιχτήείχαναπόλυτο δίκιο.

Παράλληλα η F-Type Coupe είναι και πιο δυναμική, με γραμμές που παραπέμπουν άμεσα στην iconic Ε-Τype, ενώ κατά δήλωση των ανθρώπων της βρετανικής εταιρείας είναι το πιο σπορ αυτοκίνητο που έχουν κατασκευάσει ποτέ.

Προκειμένου μάλιστα να ενισχύσουν αυτήν την άποψη η κορυφαία εκδοχή του η F-TypeCoupe R με τον V8 των 5.000 κυβικών με τον kompressor έχει φτάσει για την περίσταση τους 550 ίππους. Ταυτόχρονα στον πίσω άξονα υπάρχει και ένα καινούργιο μπλοκέ διαφορικό με ηλεκτρονικό έλεγχο, που συνεργάζεται και με το σύστημα Torque Vectoring, που κολακεύει επιπλέον τα οδηγικά χαρακτηριστικά. Εξαιρετικές και οι επιδόσεις του Coupe R, καθώς για το 0-100 δεν χρειάζεται περισσότερα από 4,2 δεύτερα και ητελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300.

Οι δύο εξακύλινδροι των 3.000 κυβικών που συμπληρώνουν από κάτω την γκάμα, με 340 και 380 ίππους στην εκδοχή S, είναι φυσικά οι ίδιοι με αυτές του ρόουντστερ, ενώ στο μέλλον θα εμφανιστεί και ο δίλιτρος τετρακύλινδρος των 240 ίππων που ήδη δοκιμάζεται στην ανοιχτή.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: Carzine.gr

Ροή Ειδήσεων