ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο VW PASSAT το 2014

Νέο VW PASSAT το 2014

Η νέα γενιά του μεσαίου οικογενειακού της VW, του Passat δοκιμάζεται ήδη εντατικά, μιας και η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει μέσα στο 2014, πιθανότατα στο Παρίσι το Σεπτέμβριο.

Αισθητικά, όπως μπορείτε να δείτε από τις πρώτες εικόνες που εξασφαλίσαμε, δεν θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές, καθώς θα προτιμηθεί η εξέλιξη του γνωστού σχήματος, με πιο αρμονικές γραμμές και οροφή που θα έχει πιο πολύ στυλ κουπέ ακόμα και στη λιμουζίνα.

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα διαπιστώσει κανείς τους μικρότερους προβόλους, γεγονός που σημαίνει πως οι χώροι στο εσωτερικό –το συνολικό μήκος θα παραμείνει πάνω κάτω το ίδιο- θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Τα παραπάνω είναι απόρροια της χρήσης του πλαισίου MQB, που παράλληλα βοηθά και στη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, γεγονός που με τη σειρά του δρα θετικά στον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων σε σχέση με την τρέχουσα γενιά.

Όπως και σε αυτή έτσι και στην καινούργια οι κινητήρες –όλοι θα είναι Euro 6- θα ξεκινούν από τα 1.400 κυβικά και τα 122 άλογα, ενώ υπάρχουν σκέψεις μήπως το σύστημα της απομόνωσης των κυλίνδρων (ACT) επεκταθεί και σε άλλα σύνολα πέρα από τον 1.4 TSI των 140 ίππων. Ενδιαφέρουσα προσθήκη στη γκάμα του νέου Volkswagen Passat από το 2015 θα είναι αυτή του plug-in υβριδικού, που θα έχει συνδυαστική ισχύ 170 ίππων και θα μπορεί να κινηθεί περίπου 50 χιλιόμετρα καθαρά ηλεκτρικά.

Στην πορεία φυσικά στο τετράθυρο αμάξωμα των τριών όγκων ια προστεθεί τόσο το στέισον -παραδοσιακά το best seller της γκάμας στην Ευρώπη- όσο και το Coupe.

Πηγή: carzine.gr