ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα μονοθέσια της formula 1

Τα μονοθέσια της formula 1

Όσο πλησιάζει η πρεμιέρα της νέας σαιζόν της Φόρμουλα 1 τόσο θα αυξάνονται τα νέα αλλά και οι αποκαλύψεις από τις ομάδες, τόσο για τους εντελώς νέους κινητήρες με την ηλεκτρική υποβοήθηση όσο και για τα μονοθέσια ως σύνολο. Τα οποία θα έχουν επίσης πολύ σημαντικές αλλαγές, μιας και το διαφορετικό μέγεθος και βάρος των καινούργιων V6 turbo των 1.600 κυβικών με την μια κεντρική απόληψη των εξατμίσεων αλλάζουν ριζικά τον αεροδυναμικό τους σχεδιασμό.

Επίσημες φωτογραφίες των μονοθεσίων τους έχουν δώσει ήδη η Ferrari για την F14 T, μιας και αυτό ήταν το όνομα που επιλέχθηκε μέσω διαδικτύου από τους tifosi της μάρκας και η McLaren για την απαστράπτουσα MP4-29. Και λέμε απαστράπτουσα γιατί είναι βαμμένη σε έντονο ασημί, που για κάποιους είναι σα χρώμιο από άκρη σε άκρη.

Μια φωτογραφία της VJM07 έδωσε στη δημοσιότητα και η Force India, ενώ αν δείτε τη λήψη που απεικονίζει τα δύο μονοθέσια, του 2014 και του 2013 δηλαδή, μαζί θα καταλάβετε τις διαφορές στο design και την αεροδυναμική τους, που επηρεάζουν και την αισθητική.

Η Williams και η Lotus επέλεξαν, προς το παρόν τουλάχιστον, να αποκαλύψουν μόνο computerized εικόνες των FW36 και Ε22 με την ασύμμετρη μύτη αντίστοιχα, ενώ για κάθε ομάδα ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αλλαγές στα χρώματα των μονοθεσίων της.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr