ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Lada στη Renault - Nissan

Η Lada στη Renault - Nissan

Η λύση για την εξαγορά της Avtovaz, της ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα Lada βρέθηκε κι έτσι ο όμιλος Renault-Nissan θα καταβάλει 577 εκατομμύρια ευρώ. Με το ποσό αυτό θα αποκτήσει το 67,13% μιας κοινής εταιρείας που θα ιδρυθεί μαζί με τη κρατική ρωσική Rostechnologii και στην οποία θα ανήκει το 75% της Avtovaz..

Με τον τρόπο αυτό στο τέλος των διαδικασιών ο γαλλο-ιαπωνικός όμιλος θα κατέχει περίπου το 50% της ρώσικης αυτοκινητοβιομηχανίας, η δραστηριοποίηση της οποίας θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014.

Η συμφωνία αυτή έχει και μια άλλη παράμετρο, καθώς από το 2014 θα αναβιώσει και πάλι η Datsun, που θα είναι η προσιτή μάρκα της Nissan κατά τα πρότυπα της Dacia. Σύμφωνα με τα πρότυπα της τελευταίας θα διαμορφωθεί και η γκάμα, καθώς όλα τα μελλοντικά Datsun θα βασίζονται στο πλαίσιο του Lada Kalina, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει ως hatchback, σεντάν και στέισον και θα πωλούνται κατ΄αρχήν στη Ρωσία. Στην πορεία θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές, όπως η Ινδία και η Ινδονησία, όπου το όνομα Datsun εξακολουθεί να έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Πηγή: Carzine.gr