ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από την Ευρώπη στη Μογγολία με ένα παλιό αυτοκινητάκι (vid)

Από την Ευρώπη στη Μογγολία με ένα παλιό αυτοκινητάκι (vid)

Τα γνωστά ανέκδοτα ξεκινούν κάπως έτσι: «Ήταν ένας Γάλλος, ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας…»! Εδώ όμως δεν θα περιγράψουμε ανέκδοτο αλλά μια ιστορία όπου ξεκινά κάπως έτσι: «Ήταν ένας Αθηναίος, ένας Θεσσαλονικιός κι ένας Βιεννέζος που θέλησαν να ξεκινήσουν με ένα παλιό Nissan Micra για ένα ταξίδι περίπου 11.300 χιλιόμετρα αναζητώντας την δράση και την περιπέτεια από την Πράγα μέχρι το Ουλάν Μπατόρ – την πρωτεύουσα της Μογγολίας»!

Ο Σπύρος Νομπιλάκης, ο Γιώργος Ακεψιμαϊδης και ο Daniel-Alexander Turk συνθέτουν την ομάδα «The Nomad Caravan» που συστάθηκε κάπου στην Ελβετία με αποκλειστικό σκοπό την συμμετοχή στο οδοιπορικό Mongol Rally 2014. Πρόκειται για μια δράση (εν είδει αγώνα) με φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τους συμμετέχοντες θα δοθούν σε δυο μη κυβερνητικές οργανώσεις: Cool Earth – Charity: Water.

Η παρέα θα ξεκινήσει το εγχείρημά της στις 21 Ιουλίου και θα ακολουθήσει μια νότια διαδρομή εντός Ευρώπης που θα περάσει από την Ουγγαρία, την Σερβία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα (στάση στην Θεσσαλονίκη για… πίτα γύρο) και θα συνεχιστεί σε Ασιατικό έδαφος με στάσεις στην Κωνσταντινούπολη και στην Τεχεράνη. Η διαδρομή περιλαμβάνει χώρες όπως το Τουρμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Ταζικιστάν, το Κιργιζστάν, το Καζακστάν και την Ρωσία μέχρι να καταλήξει στην Μογγολία στα τέλη Αυγούστου.

Το carzine θα ακολουθήσει τα παιδιά στο επικό τους ταξίδι με ιστορίες και αρκετό φωτογραφικό υλικό.

Η ομάδα έχει δικό της blog http://thenomadcaravan.wordpress.com/ αλλά και facebook https://www.facebook.com/thenomadcaravan

Φώτης Ραΐσης

Πηγή: carzine.gr