ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

2014 Baja Poland: Τα MINI ALL4 Racing έκαναν το 1-3 (photo)

2014 Baja Poland: Τα MINI ALL4 Racing έκαναν το 1-3 (photo)

Για τους οδηγούς αγώνων καμία νίκη δεν είναι πιο πολύτιμη από αυτή που πετυχαίνουν μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών τους.

Ο Πολωνός Krzysztof Holowczyc το επιβεβαίωσε κερδίζοντας στον αγώνα της πατρίδας του ( το 2014 Baja Poland) οδηγώντας το MINI ALL4 Racing της X-raid Team.

Την πρώτη και την τρίτη θέση κέρδισαν τα MINI ALL4 Racing της X-raid Team στο Baja Poland, τον όγδοο από τους δέκα αγώνες του του Παγκόσμιου Κυπέλλου Cross-Country Rallies. Νικητής ήταν ο Krzysztof Holowczyc, μαζί με το νέο συνοδηγό του Xavier Panseri. Ο «Holek» όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι οπαδοί του κέρδισε σε δύο από τις τέσσερις ειδικές και επισφράγισε τη νίκη του από νωρίς αφού η πέμπτη ειδική ακυρώθηκε λόγω των δυσμενών οδικών συνθηκών που δημιούργησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας . Οι Martin Kaczmarski/Tapio Suominen με το δεύτερο MINI ALL4 Racing τερμάτισαν τρίτοι κάνοντας το Baja Poland έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα του World Cup για την X-raid Team.

«Αυτή η νίκη με κάνει να νιώθω τόσο όμορφα», δήλωσε ο Holowczyc στη γραμμή τερματισμού μετά από 522 αγωνιστικά χιλιόμετρα. «Ευχαριστώ τους οπαδούς μου για την τρομερή υποστήριξη αλλά και την ομάδα μου για την εκπληκτική δουλειά της, προετοιμάζοντας το MINI ALL4 για να διεκδικήσει αυτή τη νίκη». Συνολικά, ήταν η τρίτη νίκη στο Baja Poland στην καριέρα του Holowczyc.

Η τρίτη θέση του Kaczmarski σηματοδότησε την κυριαρχία των Πολωνών οδηγών σε όλες τις θέσεις του βάθρου με τους Adam Malysz/Rafal Marton (Toyota) να τερματίζουν δεύτεροι. Άτυχοι ήταν οι Vladimir Vasilyev/Konstantin Zhiltsov (MINI ALL4 Racing) οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη 21η θέση λόγω πρόσκρουσης σε δέντρο, το δίδυμο από τη Ρωσία εξακολουθεί να ηγείται της γενικής κατάταξης του World Cup.
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η επόμενη εμφάνιση της X-raid Team στο World Cup είναι στο Rally Morocco (03-09 Οκτωβρίου) που αποτελεί τον προτελευταίο γύρο του 2014 FIA World Cup για Cross-Country Rallies.