ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula SAE: Διάκριση για Έλληνες φοιτητές

Formula SAE: Διάκριση για Έλληνες φοιτητές

Συνέχεια των διακρίσεων για τους Έλληνες φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα ART(Aristotle Racing Team) πέτυχε την 4η θέση στην 10η διοργάνωση της Formula Student Italy.

Στην πίστα Autodromo Riccardo Paletti - Varano de' Melegari, οι Έλληνες φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισαν την 4η θέση ανάμεσα σε 80 ομάδες στη διοργάνωση της Formula SAE (Society of Automotive Engineers).

Συγκεντρώνοντας 751 πόντους σε 7 διαγωνιστικά eventsτα μέλη της ομάδας ART κατάφεραν να συνεχίσουν την καλή παράδοση τερματισμών και αποτελεσμάτων σε διεθνής διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι Έλληνες Φοιτητές ήταν τρίτοι στο Cost Event (κόστος κατασκευής), έβδομοι στην παρουσίαση του μονοθέσιου (Presentation Event), ένατοι στη σχεδίαση (Design Event) ενδέκατοι στη δοκιμασία επιτάχυνσης (Acceleration), δωδέκατοι στο (Skid Pad), δέκατοι στο Autocross και τέλος πέμπτοι στη δοκιμασία αντοχής και οικονομίας (Endurance & Efficiency).

Η ομάδα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από το Tμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αποτελείται από μια ομάδα φιλόδοξων, ταλαντούχων και δημιουργικών φοιτητών που κίνητρο τους είναι το μεράκι και το πάθος τους για επιτυχία και στόχος τους είναι η εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου στους διεθνείς αγώνες Formula SAE Series.

Διάβαστε επίσης: BMW M235i: To video των εκατομμυρίων χτυπημάτων