ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Monza: Νίκη για τον L.Hamilton

F1 Grand Prix Monza: Νίκη για τον L.Hamilton

Σε θρίαμβο της Mercedes AMG GP εξελίχθηκε το Grand Prix της Monza, 13ος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.

Τα μονοθέσια της ομάδας Mercedes AMG GP ήταν και πάλι ταχύτερα του ανταγωνισμού και τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Βρετανό Lewis Hamilton να περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, ακολουθούμενος από τον Γερμανό Nico Rosberg, ο οποίος μένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την τριάδα του podium στο ιταλικό Grand Prix συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος Felipe Masa με Williams. Ο Lewis Hamilton έκανε σπουδαίο αγώνα στη Monza και χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες στο ξεκίνημα, για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη.

Ο Hamilton ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος οδηγός στον αγώνα και κατάφερε να πιέσει τον Nico Rosberg και να τον «εξαναγκάσει» σε λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε για να περάσει στην πρώτη θέση και να μείνει εκεί μέχρι την καρό σημαία. Μόνο η Williams μπορούσε να ακολουθήσει τις Mercedes, έστω και από κάποια απόσταση, και ο Felipe Massa πήρε μια μοναχική τρίτη θέση καθώς σε όλο σχεδόν τον αγώνα ούτε απείλησε ούτε απειλήθηκε.

Ο Vallteri Bottas ήταν τέταρτος , έχοντας χάσει την ευκαιρία για κάτι καλύτερο στην εκκίνηση. Ο Daniel Ricciardo για άλλη μία φορά κέρδισε τον Sebastian Vettel στην άτυπη κόντρα τους και πήρε την πέμπτη θέση, αφήνοντας τον πρωταθλητή στην έκτη. Ο Kevin Magnussen τερμάτισε έβδομος και ακολούθησαν οι Sergio Perez, Jenson Button και Kimi Raikkonen.

Ο Kevin Magnussen τερμάτισε έβδομος αλλά με 5” να προστίθενται στο χρόνο του ως ποινή γιατί έβγαλε εκτός πίστας τον V. Bottas, έπεσε στη 10η θέση

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Lewis Hamilton Mercedes 1. 19: 10,236"

2 Nico Rosberg Mercedes +3.175s

3 Felipe Massa Williams/Mercedes +25,026"

4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +40,786"

5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +50,309"

6 Sebastian Vettel Red Bull/Renault +59,965"

7 Sergio Perez Force India/Mercedes +1:02,518"

8 Jenson Button McLaren/Mercedes +1:03.063"

9 Kimi Raikkonen Ferrari +1:03.535"

10 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes +1:06,171"