ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Monza: Postcard από την Ιταλία

F1 Grand Prix Monza: Postcard από την Ιταλία

Τι δεν είδαμε από την τηλεόραση; Ποιοι εμφανίστηκαν στην Monza και τι έγινε πίσω από τις κάμερες.

Όπως είναι φυσικό τα social media πριν και μετά τον αγώνα της Ιταλίας πήραν φωτιά. Όλοι μιλούσαν για κίνηση τακτικής του N. Rosberg να αφήσει τον συναθλητή του, Lewis Hamilton, να κερδίσει για να «απαλύνει» την κακή κίνηση, που του έκανε στο Spa. Όμως αμέσως οι ιθύνοντες της Mercedes το διέψευσαν και μίλησαν για τρελές θεωρείς συνωμοσίας.

Άλλη μία επίσκεψη που σχολιάστηκε ήταν αυτή του Luca di Montezemolo στη Ferrari για να μιλήσει για το μέλλον του. Φαίνεται πως ο capo ( μαζί με τον Carlos Tevez της Juventus) δεν έφεραν γούρι στον Alonso ο οποίος εγκατέλειψε μετά από καιρό από μηχανικό πρόβλημα στον 29ο γύρο και ενώ ήταν 10ος. Κινδύνευσε, μάλιστα, να μπει τέλος στο σερί 79 συνεχόμενων αγώνων που η Ferrari είχε τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της στους βαθμούς, κάτι που τελικά δε συνέβη, καθώς ο Raikkonen τερμάτισε 9ος.

Το νέο κράνος δεν βοήθησε τον S. Vettel ενώ όλοι σχολίαζαν το πόσο άνετος είναι ο Hamilton, που κυκλοφορούσε χωρίς κάποιον (σωματώδη τύπο) από την ομάδα μαζί του.

Τι γύρευε ο Mario Andretti στην F1; Εκτός από το να μοιράζει καπέλα στέτσον βοήθησε στο να πάρει η Haas Racing τους κινητήρες της Ferrari.

Πάντως μετά τον τερματισμό η Mercedes GP έκανε ένα (ψευτο)bucket challenge με τα τρόπαια ενώ ο γιος του Felipe Massa έβγαζε συνέχεια αναμνηστικές φωτογραφίες με το κύπελλο. Αυτό που ήταν πολύ γλυκόόόόό ήταν η selfie της οικογένειας Wolff. Ο Toto κρατούσε το έπαθλο της Mercedes και η γυναίκα του Susie αυτό της Williams (εργάζεται εκεί ως test driver).

Τέλος η αληθινή φωτογραφία ήταν αυτή στο Twitter της Lotus όπου οι μηχανικοί πακετάρουν το... χαμό και ετοιμάζονται για τον επόμενο αγώνα που είναι το Grand Prix στη Σιγκαπούρη το 3ήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου. Για να ζήσετε ξανά τις στιγμές στη Monza δείτε τις φωτογραφίες στο Image Gallery

Η Βαθμολογία των Οδηγών

1 Nico Rosberg 238

2 Lewis Hamilton 216

3 Daniel Ricciardo 166

4 Valtteri Bottas 122

5 Fernando Alonso 121

6 Sebastian Vettel 106

7 Jenson Button 72

8 Nico Hulkenberg 70

9 Felipe Massa 55

10 Kimi Raikkonen 41

Η Βαθμολογία των Κατασκευαστών

1 Mercedes 454

2 Red Bull/Renault 272

3 Williams/Mercedes 177

4 Ferrari 162

5 McLaren/Mercedes 110

6 Force India/Mercedes 109

7 Toro Rosso/Renault 19

8 Lotus/Renault 8

9 Marussia/Ferrari 2

10 Sauber/Ferrari 0