ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΜΙΝΙ: Διπλή γιορτή στην Οξφόρδη

ΜΙΝΙ: Διπλή γιορτή στην Οξφόρδη

Το ΜΙΝΙ ξεπερνά την παραγωγή 3.000.000 αυτοκινήτων με τις εξαγωγές του να ανέρχονται στα 2.000.000 σε 110 χώρες.

Δεκατρία χρόνια μετά το επαναλανσάρισμα της μάρκας το 2001, το MINI brand πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό ορόσημο παραγωγής, με την παραγωγή 3.000.000 αυτοκινήτων στη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου της Οξφόρδης. Οι εξαγωγές ΜΙΝΙ από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περισσότερες από 110 χώρες ανέρχονται στα δύο εκατομμύρια οχήματα το διάστημα αυτό.

Ο HaraldKrüger, μέλος Δ.Σ. της BMWAG, υπεύθυνος Παραγωγής και ο PeterSchwarzenbauer, μέλος Δ.Σ. της BMWAG, υπεύθυνος μαρκών MINI, BMWMotorrad, Rolls-Royce και Aftersales, πλαισίωσε τη Βαρόνη SusanKramer, Υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας και τον FrankBachmann, διευθύνοντα σύμβουλο των Εργοστασίων Οξφόρδης και Swindon, για να γιορτάσουν το επετειακό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής. Πρόκειται για ένα MINI (5θυρο) που φέρει τη Βρετανική Σημαία (UnionJack).

Η παραγωγή MINI στη Βρετανία.

Στο εργοστάσιο της Οξφόρδης παράγονται σήμερα τα μοντέλα MINI, MINI 5θ, Cabrio,Roadster και Coupe. Η επιτυχία του φαίνεται στις θετικές εξελίξεις του εργοστασίου της Οξφόρδης από το 2001. Την εποχή εκείνη λειτουργούσε μία βάρδια με περίπου 2.400 εργαζόμενους που κατασκεύαζαν γύρω στα 300 αυτοκίνητα την ημέρα. Σήμερα, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Οξφόρδης απασχολούν περίπου 4.000 άτομα. Λειτουργώντας σε τρεις βάρδιες, το εργοστάσιο παράγει περίπου 1.000 αυτοκνητα την ημέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη σε μέγεθος αγορά ΜΙΝΙ σε όλο τον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Επίσης είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για το BMW Group. Το 80% των MINI που κατασκευάζονται στην Οξφόρδη εξάγονται, κάνοντας το brand τον τρίτο μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων στη Βρετανία.

Το BMW Group έχει επενδύσει συνολικά περίπου 1,75 δισεκατομμύρια λίρες στα Βρετανικά εργοστάσιά του από το 2000. Μεταξύ 2012 και 2015 μόνο, θα επενδύσει συνολικά 750 εκατομμύρια λίρες στο δίκτυο παραγωγής ΜΙΝΙ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η επένδυση εντάσσεται στη διεθνή στρατηγική ανάπτυξης για τη μάρκα και διασφαλίζει το μακροπρόθεσμο μέλλον του εργοστασίου της Οξφόρδης και 5.600 θέσεις εργασίας σε Οξφόρδη, Swindon και HamsHall.

Το BMW Group κατασκεύασε συνολικά 303.177 οχήματα MINI το 2013. Ο όγκος παραγωγής στο εργοστάσιο της Οξφόρδης έφτασε τις 175.986 μονάδες. Επιπλέον 125.559 Countryman και Paceman ανατέθηκαν σε συμβασιούχους κατασκευαστές στο MSF Graz στην Αυστρία και άλλα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ασία.

Το BMW Group επέκτεινε περαιτέρω τη δυναμικότητα παραγωγής του, κάνοντας το επόμενο σημαντικό βήμα στην εφαρμογή της παγκοσμίου στρατηγικής ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης:Opel και General Motors: Αυτοματοποιημένη οδήγηση σε δύο χρόνια