ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ferrari: Αποζημίωση μαμούθ για τον Luca di Montezemolo

Ferrari: Αποζημίωση μαμούθ για τον Luca di Montezemolo

Σε 27 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει η αποζημίωση του προέδρου της Ferrari, του Luca di Montezemolo, ο οποίος αντικαθίσταται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat Chrysler Sergio Marchionne.

Το ποσό των 13.253.000 ευρώ πρόκειται να καταβληθεί από τη Fiat στον Montezemolo τους αμέσως επόμενους μήνες σύμφωνα με όσα έγραψε το site της Gazzetta dello Sport.

Τα επόμενα είκοσι έτη θα του καταβληθούν από την αυτοκινητοβιομηχανία άλλα 13.710.000 ευρώ, υπό τον όρο ότι δεν θα «αναλάβει δραστηριότητες που να έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του ομίλου Fiat».

Ερωτηθείς σχετικά πριν ανακοινωθεί το ακριβές ύψος του πακέτου της αποζημίωσής του, ο Montezemolo απάντησε χαριτολογώντας πως «οποιοδήποτε ποσό θα μπορούσε να θεωρηθεί μη ικανοποιητικό».

Πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο εφάπαξ κορυφαίου διευθυντικού στελέχους μεταξύ των ιταλικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Η Ferrari θα παρέχει επίσης στον Luca di Montezemolo υπηρεσίες για την προστασία της ατομικής του ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:Ferrari: O Montezemolo φεύγει o Marchionne έρχεται