ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP MIsano: Η Aprilia επιβεβαίωσε την επιστροφή της στo MotoGP το 2015

MotoGP MIsano: Η Aprilia επιβεβαίωσε την επιστροφή της στo MotoGP το 2015

Σύμφωνα με το site «INFOMOTOGP» η Aprilia (Piaggio Group) ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των συμμετοχών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με την ομάδα Gresini.

Την επιστροφή της Aprilia στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας ανακοίνωσε η Aprilia επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαμε γράψει στο Newsbomb.gr (08/09/2014). H Aprilia, μέλος του Piaggio Group, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 4 ετών με την ομάδα Gresini και ξεκινά τις συμμετοχές της στα MotoGP ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε το ντεμπούτο της ομάδας μας με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της τεχνικής αρτιότητας και της σωστής προετοιμασίας που έχουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, Roberto Colaninno και πρόσθεσε: «Η πορεία της ανάπτυξης της ομάδας στα Superbikes ήταν υποδειγματική. Από το ντεμπούτο της το 2009 με πέντε παγκόσμιους τίτλους, που κέρδισε μέχρι σήμερα με την RSV4, και σε λιγότερο από δέκα χρόνια, η Aprilia έχει κερδίσει 26 από τους 52 τίτλους, που κατέκτησε στην ιστορία της. Προσθέστε σε αυτούς τους τέσσερις τίτλους, των 250 κ.εκ. του Marco Simoncelli με Gilera αλλά και τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στην κατηγορία των 125 κ.εκ. από την Derbi, με την οποία κέρδισε τον πρώτο τίτλο του, ο νεαρός Marc Marquez».

Ως τώρα το παλμαρέ της Aprilia περιλαμβάνει: 294 νίκες και 38 παγκόσμιους τίτλους στο MotoGP (19 κατασκευαστών και 19 οδηγών), 45 νίκες και 5 παγκόσμιους τίτλους στο WSBK (3 Κατασκευαστών και Οδηγών 2) και 9 πρωταθλήματα στο πρωτάθλημα Off-road.

Με τις μοτοσικλέτες της Aprilia έχουν αγωνιστεί και κερδίσει πολλοί από τους πρωταγωνιστές των αγώνων μοτοσικλέτας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όπως οι: Max Biaggi, Loris Capirossi, Valentino Rossi, ο Marco Melandri, Manuel Poggiali, Jorge Lorenzo και Casey Stoner. Ο Marc Marquez κέρδισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του με μια Derbi 125, η οποία είναι επίσης ένα από τα εμπορικά σήματα του Ομίλου Piaggio, συμβάλλοντας έτσι στους 102 παγκόσμιους τίτλους που ο Όμιλος Piaggio έχει συνολικά στην τρόπαιοθήκη του.

Από την άλλη πλευρά με την Gresini Racing έχουν αγωνιστεί πρωταθλητές όπως ο Alex Barros, Loris Capirossi, Colin Edwards και Marco Simoncelli. Σήμερα η Gresini Racing είναι μια ομάδα που αγωνίζεται \σε όλες τις κατηγορίες του MotoGP: Το 2014, στη μεγάλη κατηγορία είναι οι Alvaro Bautista και Scott Redding στην Moto2 οι Xavier Simeon και Lorenzo Baldassarriκαι στη Moto3 οι Nicolo Antonelli και Enea Bastianini.