ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rally Αυστραλίας 1η ημέρα: Στις τρεις πρώτες θέσεις η VW

Rally Αυστραλίας 1η ημέρα: Στις τρεις πρώτες θέσεις η VW

Συναρπαστική εξέλιξη είχε η πρώτη ημέρα του Ράλι Αυστραλίας καθώς πέντε οδηγοί βρίσκονται μέσα στη διεκδίκηση ακόμα και της νίκης, όμως είναι ο Sebastien Ogier αυτός που έκλεισε την ημέρα στην πρώτη θέση.

Εμφύλια «μάχη» των οδηγών της VWγια την νίκη στο ράλλυ Αυστραλίας έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα του αγώνα. Ο Sebastien Ogier έχει μικρό προβάδισμα από τον Jari-Matti Latvala και τον Andreas Mikkelsen να ακολουθεί.

Το καλύτερο ξεκίνημα το είχε ο Kris Meeke (Citroen DS3). Ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε την καλή θέση εκκίνησης και σε συνδυασμό με γρήγορα περάσματα ήταν πρώτος στη γενική κατάταξη. Στο loopτων Ειδικών διαδρομών (δεύτερο πέρασμα από τις διαδρομές της ημέρας), οι Ogier και Latvala, οι οποίοι ξεκινούσαν πρώτοι βρήκαν τις ειδικές διαδρομές με λιγότερο σαθρό έδαφος (άρα και καλύτερη πρόσφυση). Έτσι έκαναν καλύτερους χρόνους. Επιπλέον, στα δύο περάσματα από τη μήκους 1,56 χλμ Υπερειδική Διαδρομή, τα VW Polo ήταν άπιαστα και πέρασαν μπροστά, με τον Ogier στο τέλος να περνά και τον Latvala και να παίρνει την πρώτη θέση. Πολύ γρήγορος ήταν και ο Mikkelsen, που ανέβηκε στην τρίτη θέση.

Στο τέλος της ημέρας ο Meeke είδε μέσα σε 3 χιλιόμετρα η πρώτη θέση να γίνεται... τέταρτη με τον Mikko Hirvonen (FordFiesta) πέμπτο.

Ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon είναι ο ταχύτερος οδηγός της Hyundai, στην έκτη θέση, μπροστά από τον Mads Ostberg με το άλλο Citroen DS3. Τη δεκάδα κλείνουν οι: Robert Kubica (Ford Fiesta) Elfyn Evans (Ford Fiesta) και Thierry Neuville. Ο Βέλγος έσπασε την ανάρτηση του Huyndaii20 στην τέταρτη διαδρομή όταν χτύπησε σε μια πέτρα και έχασε πάνω από 2 λεπτά. Επισκεύασε όμως τη ζημιά και κατάφερε να συνεχίσει.

Με πολλά προβλήματα ήταν η επιστροφή του Chris Atkinson (Huyndaii20) στα ράλλυ μετά από 6 μήνες. Ο Αυστραλός δεν έχει καταφέρει να βρει ρυθμό, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στην 11η θέση.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1 Sebastien Ogier Volkswagen

2 Jari-Matti Latvala Volkswagen

3 Andreas Mikkelsen Volkswagen

4 Kris Meeke Citroen

5 Mikko Hirvonen Ford

6 Hayden Paddon Hyundai

7 Mads Ostberg Citroen

8 Robert Kubica Ford

9 Elfyn Evans Ford

10 Thierry Neuville Hyundai

Διαβάστε επίσης: WRC: Το ημερολόγιο του 2015