ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Lincoln MKC 2015: Μία διαφορετική διαφήμιση

Lincoln MKC 2015: Μία διαφορετική διαφήμιση

Ο Matthew McConaughey εξαργυρώνει τη φήμη του ως Rust Cohle σε μία περίεργη τηλεοπτική διαφήμιση της Lincoln.

Όσοι είστε funs της τηλεοπτικής σειράς True Detective μπορεί και να εκτιμήσετε την τηλεοπτική διαφήμιση της Lincoln με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey. Για όσους δεν γνωρίζεται τη μάρκα Lincoln σας πληροφορούμε πως είναι το πολυτελές παρακλάδι της Ford. Τα αυτοκίνητά της είναι συνήθως κυβερνητικά οχήματα ( για το FBI, τη CIA και πολλές άλλες υπηρεσίες).

Αν μάθαμε κάτι από τη σειρά «TrueDetective» και τον ήρωα, Rust Cohle, ήταν πως ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι μία… μαύρη τρύπα γεμάτη μιζέρια. Με αυτό το σλόγκαν και το σκεπτικό δεν πουλάς αυτοκίνητα, όμως η Lincoln ζήτησε από τον Matthew McConaugheyνα παίξει ξανά ένα ρόλο κοντά σε αυτό του χαρακτήρα Cohle για τη διαφημηστική καμπάνια του S.U.V MKC του 2015. Οι διαφημίσεις χωρίζονται σε τρία σύντομα clips και είναι σκηνοθετημένα από τον Nicolas Winding.

Το πρώτο δείχνει τον κουρασμένο McConaughey να κοιτάζει επίμονα έναν τεράστιο ταύρο, που είναι στο δρόμο του. Το όνομα του ζώου είναι «Ol' Cyrus» και ο ηθοποιός το περιγράφει στις ατάκες του ως : «αυτό που μπορώ να το ορίσω ως ότι θέλω εγώ». Μετά από ένα σύντομο μονόλογο, που θυμίζει True Detective o McConaughey αποφασίζει να μην περάσει δίπλα από τον ταύρο και να κάνει ένα γύρο ανακαλύπτοντας ένα όμορφο δρόμο.

Οι «ψαγμένοι» με τον McConaughey θα αποδώσουν την συνάντηση με τον «Ol' Cyrus» στη σκηνή του «DallasBuyer'sClub» που ο ηθοποιός ήταν πάνω σε ένα ταύρο .

Το δεύτερο spot είναι περισσότερο κατανοητό. Ο ηθοποιός εξηγεί γιατί του αρέσουν τα αυτοκίνητα της Lincoln.Βέβαια και εδώ μιλά και αντιδρά σαν τον Rust Cohle. Σε κάποιο σημείο αναφέρει: «Οδηγούσα Lincoln πριν κάποιος με πληρώσει να το κάνω».

Το τρίτο και τελευταίο διαφημιστικό κλιπ είναι μία μείξη από πολλά clichés των εταιριών αυτοκινήτων με εκφράσεις από το True Detective.

Ο McConaughey κέρδισε μεγάλη αναγνώριση από την… σκοτεινή αστυνομική σειρά παρά το ότι έχασε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού, από τον BryanCranston, στα Emmy Awardsαυτής της χρονιάς.