ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

6ο PICK - ΛΟΥΞ COLA: Η Πάτρα σε πρώτο ρόλο

6ο PICK - ΛΟΥΞ COLA: Η Πάτρα σε πρώτο ρόλο

Στην Πάτρα και στο 6ο PICK - ΛΟΥΞ COLA στρέφονται οι… προβολείς της «ελίτ» του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη διήμερη διοργάνωση των αγώνων καρτ που πλέον είναι θεσμός.

Με εβδομήντα συμμετοχές θα πάρει εκκίνηση η έκτη διοργάνωση για το Διεθνές Σιρκουί Αγώνων Κάρτ στους δρόμους της πόλης της Πάτρας . Η Οργανωτική Επιτροπή σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην Αθήνα παρουσίασε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της πρωτεύουσας, το πρόγραμμα της διήμερης διοργάνωσης, η οποία υπόσχεται κι εφέτος ένα υπερθέαμα.

Όπως ανακοινώθηκε οι συμμετοχές φέτος έσπασαν κάθε προηγούμενο, φθάνοντας τις 70, ενώ ρεκόρ αναμένεται να σημειώσει και η επισκεψιμότητα, καθώς εκτιμάται ότι το διήμερο θα βρεθούν στην Πάτρα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότεροι από 40.000 θεατές.

Στη διάρκεια του διημέρου τα καρτ αποκτούν το αποκλειστικό δικαίωμα της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από την πλατεία Γεωργίου και σε μερικές από τις κύριες οδούς του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, οι οποίες μετατρέπονται σε πίστα αγώνων.

Η κα Αγάπη Κεφαλογιάννη, Διευθύντρια Προγράμματος της NOVA, τα κανάλια της οποίας θα καλύψουν σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες καρτ, έκανε λόγο για μία μεγάλη γιορτή για την πόλη της Πάτρας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «κι εφέτος είμαστε εδώ για να δώσουμε ξανά μαζί την εκκίνηση του αθλητικού αυτού γεγονότος που μας κάνει υπερήφανους. Από πέρυσι στη NOVA “παίζουμε Ελλάδα” και έτσι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα “παίζουμε Πάτρα”. Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας και να υποστηρίξουμε ποιοτικά και δημοσιογραφικά άρτια αυτή τη διοργάνωση που δίνει χρώμα, ελπίδα και όνειρο σε μικρούς και μεγάλους».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (ΑΟΠ), Γεωργία Παπαγεωργίου, αφού τόνισε πως ο Όμιλος έχει ιστορία 40 χρόνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ανακοίνωσε τον αριθμό των συμμετοχών, επισημαίνοντας πως με την εμπειρία των προηγούμενων πέντε ετών, σκοπός είναι η διαρκής ενίσχυση της ασφάλειας των θεατών.

Ο Δημήτρης Μιχελακάκης Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, εστίασε ιδιαίτερα στην ασφάλεια των αγώνων και σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υποστηρίζοντας, πως η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκής και χωρίς όρια.

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Mάρκετιγκ της χορηγού εταιρείας Λουξ, είπε μεταξύ άλλων «αισίως φθάσαμε στον 6ο χρόνο της διοργάνωσης με πολύ κόπο, αλλά και μεθοδικότητα. Καταφέραμε να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, βελτιώνοντας κάθε χρόνο τα αδύναμα σημεία της διοργάνωσης, η οποία πλέον έχει ισχυρές βάσεις, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Το 6ο PICK - ΛΟΥΞ COLA μας κάνει υπερήφανους σαν πόλη. Ο καθένας πρέπει να επικοινωνεί αυτή τη διοργάνωση, γιατί είναι μοναδική και μας πάει ένα βήμα μπροστά», τόνισε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέφερε «πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε από λίγους, αλλά αγκαλιάστηκε από πολλούς και πλέον έχει γίνει θεσμός. Είναι μια γιορτή που βγάζει νέους, παιδιά και μεγαλύτερους στους δρόμους της Πάτρας για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Η Πάτρα έχει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει κεντρικό σημείο ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού».