ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai GK Coupe (Turbo): Υπενθύμιση ανάκλησης

Hyundai GK Coupe (Turbo):  Υπενθύμιση ανάκλησης

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, υπενθυμίζει πως ανακαλεί 450 HyundaiGKCoupe που διατέθηκαν ως Turbo.

Η υπενθύμιση της ανάκλησης γίνεται λόγω της μικρής μέχρι σήμερα ανταπόκρισης των ιδιοκτητών τους. Η ανάκληση αφορά επιπλέον 18 οχήματα (συνολικά 450 οχήματα HyundaiCoupeGK), πωληθέντα από το 2ο εξάμηνο του 2002 έως και το 1ο εξάμηνο του 2004. Το εύρος των πλαισίων των επηρεαζόμενων οχημάτων αναπροσαρμόζεται σε KMHHN61BP2U006481 έως KMHHN61BP4U130341.

Υπενθυμίζεται ότι στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να εμφανιστεί απότομη αλλαγή ενδείξεων στο δείκτη λαδιού κινητήρα με ταυτόχρονο άναμμα της ενδεικτικής λυχνίας «checkengine».

Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία εμφανίζεται από βούλωμα της βαλβίδας αναθυμιάσεων (purgecontrolvalve) και ενδέχεται να επηρεάσει την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα. Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Hyundai σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οι ακόλουθοι έλεγχοι / διορθωτικές ενέργειες:

Έλεγχος σωστής επαφής του δείκτη λαδιού και πλήρη στεγανοποίηση του κινητήρα.

Έλεγχος και αν απαιτείται αντικατάσταση της βαλβίδας ανακούφισης (PCVvalve).

Έλεγχος θορύβου, καυσαερίων και έλεγχος συμπίεσης για να διαπιστωθεί τυχόν φθορά του κινητήρα.

Έλεγχος ανάρτησης, φρένων και συστήματος διεύθυνσης, για τη διασφάλισης της οδικής ασφάλειας

Τα αποτελέσματα των παραπάνω ελέγχων θα αποσταλούν στην Δ/νση Τεχνολογίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία HyundaiHellas στο τηλέφωνο 210 5507220.