ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Citroen C4 Cactus: Η απάντηση στο ποιο Citroen είναι αυτό

Citroen C4 Cactus: Η απάντηση στο ποιο Citroen είναι αυτό

Το Citroen C4 Cactus δημιουργεί μια νέα εξίσωση στο χώρο του αυτοκινήτου με: Περισσότερο στυλ, περισσότερη άνεση, περισσότερη τεχνολογία… και βελτιστοποιημένο κόστος χρήσης.

Το νέο Citroën C4 Cactus ξεχωρίζει για την πρακτικότητα των λύσεων που προσφέρει και τη νεανική και μοντέρνα σχεδίαση του, καθώς συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά ενός crossover πόλης με αυτά ενός μικρομεσαίου hatchback.

To C4 Cactus σχεδιάστηκε με γνώμονα την άνεση και την ευελιξία στις μετακινήσεις αλλά και την ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες, ακολουθώντας μια νέα φιλοσοφία για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, καθώς και χαμηλότερα κόστη χρήσης και συντήρησης.

Έχει μεταξόνιο 2,6μ. (όπως του Cactus C4) δίνοντας έμφαση στην ευρυχωρία και διαστάσεις ενός συμπαγούς 5θυρου αυτοκινήτου (μήκος: 4,16μ., πλάτος: 1,73μ.). Οι γυάλινες επιφάνειες θεωρούνται σχεδόν ιδανικές ( 1/3 γυάλινες επιφάνειες και 2/3 πλευρικές επιφάνειες) ενώ οι τροχοί του βρίσκονται στις άκρες του αμαξώματος.

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου C4 Cactus, είναι το χαμηλό του βάρος – στοιχείο το οποίο το διαφοροποιεί σημαντικά σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό του. Το βάρος του οχήματος είναι 965 κιλά, 200 λιγότερα από το Citroen C4. Αυτή η μείωση έχει επιτευχθεί και μέσω των παρακάτω επιλογών: συμπαγής και ελαφριά πλατφόρμα, μικροί σε διαστάσεις κινητήρες τελευταίας γενιάς (βενζίνης PureTech - πετρελαίου BlueHDi με σύστημα Stop & Start) που πληρούν τις προδιαγραφές Euro6, υψηλής απόδοσης υλικά: πολύ μεγάλης αντοχής χάλυβας, αλουμίνιο στο κάλυμμα του κινητήρα και στις τραβέρσες εμπρός και πίσω.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το βάρος του C4 Cactus συγκαταλέγεται στα ελαφρύτερα μοντέλα της κατηγορίας B Hatchback έχοντας όμως διαστάσεις και εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων μεγαλύτερης κατηγορίας (Crossover, M1 Hatchback).

Μειώνοντας το βάρος του αυτοκίνητου και σε συνδυασμό με τους σύγχρονους κινητήρες τελευταίας γενιάς, το C4 Cactus προσφέρει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα:

Πολύ καλές επιδώσεις, αντίστοιχες ή και καλύτερες με αυτοκίνητα του ανταγωνισμού με περισσότερους ίππους αλλά και πολύ μεγαλύτερο βάρος. Εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων CO2: Κινητήρες βενζίνης από 4,3 lt/100km και 98 g/km CO2 και κινητήρες diesel από 3,4 lt/100km και 87 g/km CO.

Ανατρεπτικό, μοναδικό, βασισμένο σε πρωτοποριακές λύσεις και σχεδιασμένο για να δώσει λύσεις στα ερωτήματα του σήμερα, το C4 Cactus ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά με εκδόσεις βενζίνης να ξεκινούν από τις 13.940 ευρώ (με απόσυρση) και τις εκδόσεις Diesel από τις 17.170 ευρώ (με απόσυρση).