ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Σιγκαπούρη: Μάχη στα σκοτεινά για τον Hamilton

F1 Grand Prix Σιγκαπούρη: Μάχη στα σκοτεινά για τον Hamilton

Ο Lewis Hamilton ξεκινά από την pole position το Grand Prix στην Σιγκαπούρη. Κέρδισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση με διαφορά μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον συναθλητή του N. Rosberg.


Ο Lewis Hamilton πίεσε προσπάθησε και τελικά βρήκε το κάτι παραπάνω και κατέκτησε την έκτη pole position της χρονιάς στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στη Σιγκαπούρη. Ο Βρετανός ήταν πιο γρήγορος από τον συναθλητή του Nico Rosberg, μόλις 7 / 1000 του δευτερολέπτου.

Πίσω από τις δύο Mercedes AMG GP βρέθηκαν οι δύο Red Bull-Renault με τον Daniel Ricciardo να πετυχαίνει τον τρίτο χρόνο και τον Sebastian Vettel τον τέταρτο χρόνο.

Πολύ κοντά τους ήταν και ο Fernando Alonso (Ferrari) ο οποίος ξεκινά τον αγώνα από την πέμπτη θέση. Ο χρόνος του Ισπανού ήταν μόλις 2/10 του δευτερολέπτου από αυτόν του Hamilton. Όπως είναι αντιληπτό οι διαφορές είναι πολύ μικρές και αναμένεται συναρπαστικός αγώνας με την στρατηγική να έχει το δικό της ρόλο.

Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για τους οδηγούς με υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά ποσοστά υγρασίας. Η θερμοκρασία ήταν στους 27 βαθμούς στην ατμόσφαιρα, με 77% υγρασία.

Λίγο πριν ξεκινήσει η τελευταία προσπάθεια των οδηγών για την pole position ο Raikkonen αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα της Ferrari και αναγκάστηκε να επιστρέψει στα pits.

Όπως διαβάσατε παραπάνω οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μικρές δείχνοντας πως η Mercedes ή έχει χάσει λίγο από το προβάδισμά της στη Σιγκαπούρη, η έχει μειώσει τη δύναμη της για χάρη της αξιοπιστίας. Πάντως ο αγώνας αναμένεται συναρπαστικός. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 15:00 την Κυριακή.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1 L. HAMILTON (Mercedes)
2 N. ROSBERG (Mercedes)

3 D. RICCIARDO (Red Bull Renault)
4 S. VETTEL (Red Bull Renault)

5 F. ALONSO (Ferrari)
6 F. MASSA (Williams Mercedes)

7 K. RAIKKONEN (Ferrari)
8 V. BOTTAS (Williams Mercedes)

9 K. MAGNUSSEN (McLaren Mercedes)
10 D. KVYAT (Toro Rosso Renault)