ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέα γενιά κινητήρων diesel 2000 κ.εκ CDTI

Opel: Νέα γενιά κινητήρων diesel 2000 κ.εκ CDTI

Νέα γενιά των μοτέρ 2.000 κ.εκ CDTI 170 ίππων για τα Insignia και Zafira Tourer, με αυξημένη απόδοση, μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Με ισχύ 170ίππων, έρχονται οι νέοι κινητήρες dieselοι οποίοι θα αντικαταστήσουν τον τρέχοντα 2.0 CDTI 163 ίππων, hp στην κορυφή της οικογένειας κινητήρων πετρελαίου της Opel. Αυτός ο πολύ αποδοτικός κινητήρας προδιαγραφών Euro 6 αποδίδει σχεδόν 5% περισσότερη ισχύ ιπποδύναμη και 14% περισσότερη ροπή, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ο εντυπωσιακά αθόρυβος και πολιτισμένος χαρακτήρας του λόγω των σχολαστικών μέτρων σχεδιασμού ήχου για την ελαχιστοποίηση θορύβων, κραδασμών & τριγμών (NVH).

Ο νέος 2.0 CDTI που θα κυκλοφορήσει του χρόνου είναι ο πρώτος σε μία νέα οικογένεια μεγάλων diesel που εξελίχθηκαν στους κόλπους της εταιρίας από μία παγκόσμια ομάδα μηχανικών στο Τορίνο και το Ρίσελχάιμ με την υποστήριξη των μηχανικών Β. Αμερικής. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κινητήρων της Opel στο Kaiserslautern (Γερμανία).