ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Aprilia και Suzuki ξεκινούν δοκιμές στο Mugello

MotoGP: Aprilia και Suzuki ξεκινούν δοκιμές στο Mugello

Μετά την άρνηση της Ducati να μοιραστεί την πίστα του Mugelo με την Suzuki η ομάδα του Χαμαμάτσου θα ξεκινήσει τις δοκιμές της στις 24/9 μαζί με την Aprilia.

Ο χρόνος κυλά. Η μακρά περίοδος της ανάπτυξης και των δοκιμών που είχε ορίσει η Suzuki για την επιστροφή της στα MotoGP το 2015 πλησιάζει στο τέλος της. Μόλις ένα-δύο μήνες μένουν για να κλείσει το 2014 και στη συνέχεια, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις Honda, Yamaha και Ducati, οι οποίες γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικές.

Έτσι, οι δοκιμές που θα ξεκινήσουν στο Mugello θα είναι σημαντικές, για να αξιολογηθεί το έργο των Ιαπώνων μηχανικών τους τελευταίους μήνες. Βέβαια ξεκινούν λίγο «στραβά» αφού έμπειρος Nobuatsu Aoki τραυματίστηκε στον οχτάωρο αγώνα της Suzuka. Έτσι οι δοκιμές αυτές, θα βαρύνουν τον Randy De Puniet και έναν ακόμη Γιαπωνέζο αναβάτη (περιμένουμε να ανακοινωθεί το όνομά του).

Ανυπόμονοι για τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα και οι Ισπανοί Aleix Espargarο και Maverick Viνales των οποίων το μέλλον κρίνεται από την απόδοση των μοτοσυκλετών της Suzuki. Βλέπετε οι δύο έχουν κάνει συμβόλαιο αλλά η ομάδα το κρατά (μόνο αυτή) μυστικό. Πιθανόν να ανακοινωθεί είτε στην έκθεση της Κολωνίας ή στο Ιαπωνικό Grand Prix στο Motegi.

Όσο για Aprilia, οι δοκιμές θα γίνουν με τον D. Petrucci για να συνεχιστεί η δουλειά ενώ και οι δύο ομάδες θα έχουν τη βοήθεια του Albesiano Romano, μηχανικού υπεύθυνου για το Reparto Corse στην πίστα.