ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

6ο Pick 2015: Τι θα δούμε στην Πάτρα

6ο Pick 2015: Τι θα δούμε στην Πάτρα

Επιδείξεις, ακροβατικά με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα που «κόβουν» την ανάσα, περιλαμβάνονται στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις του 6ου PICK Λουξ Cola που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχοντας ως σταθερή της επιδίωξη την αναβάθμιση της διοργάνωσης, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, δίνει κι εφέτος ιδιαίτερη έμφαση στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των θεατών και θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα της διοργάνωσης έχουν συμπεριληφθεί show με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα από καταξιωμένες ομάδες που θα προσφέρουν ένα μοναδικό υπερθέαμα οδηγώντας στα… άκρα τη διάθεση των θεατών.

Στο 6ο PICK Λουξ Cola θα θαυμάσουμε -μεταξύ άλλων- την ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία, που βρίσκεται ήδη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και έχει πάρει τη θέση της στην πλατεία Γεωργίου, Stand Show δικύκλων από την ομάδα «EKO DUCATI TEAM» και τους πρωταθλητές, Λευτέρη Πίππο και Γιώργο Παπασταύρου, Drift Show από την ομάδα «Frenzy drift team» και τους Αποστόλη και Γιάννη Παπαλεξόπουλο, ενώ για πρώτη φορά στη διοργάνωση θα εμφανιστουν οι «skarta ekato... Off Road Team» με ένα μοναδικό show 4χ4. Επίσης, για ακόμη μία χρονιά, στη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο όχημα που θα έχει το ρόλο του safety car (αυτοκινήτου ασφαλείας), που φέτος θα είναι ένα NissanGT-R με απόδοση πάνω από 1000 ίππους, το οποίο αναμένεται να εντυπωσιάσει με τις δυνατότητές του. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα ελέγξει τη διαδρομή πριν τους αγώνες, σηματοδοτώντας παράλληλα και την εκκίνηση του 6ου PICK Λουξ Cola.

Από την Πέμπτη μάλιστα, μπροστά από το συντριβάνι στην Πλατεία Γεωργίου ξαναζωντανεύει η ιστορία του αυτοκινήτου καθώς η Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου (Ε.Λ.ΙΑ) δίνει την ευκαιρία στους θεατές να δουν από κοντά αυτοκίνητα που αντέχουν στο χρόνο χάρη στην αγάπη και το μεράκι των μελών της.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Formula Gloria εν κινήσει. Οι δρόμοι της Πάτρας θα γεμίσουν με τους εκκοφαντικούς ήχους των εξατμίσεων των μονοθεσίων που αναμένεται να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. Την εμφάνιση της στο 6ο PICK ΛΟΥΞ COLA θα κάνει και η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ και το πρωτότυπο όχημα «TRIREME» της ομάδας POSEIDON του ΤΕΙ Πειραιά θα δώσει το δικό του «χρώμα» στη διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή μέσω των δύο προαναφερόμενων συμμετοχών επιθυμεί να αναδείξει την προσπάθεια που καταβάλλουν φοιτητικές ομάδες στην κατεύθυνση της έρευνας και της καινοτομίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Πλούσια θα είναι κι εφέτος τα δώρα για τους νικητές του 6ου PICK Λουξ COLA.

Συγκεκριμένα στις κατηγορίες D CUP, ROTAX SENIOR MAX, ROTAX DD2 MAX – ROTAX DD2 MASTERS και SUPER οι τρεις πρώτοι οδηγοί, στη διάρκεια των απονομών, εκτός από τα κύπελλα θα παραλαμβάνουν και δώρα τα οποία προσφέρουν γνωστές επιχειρήσεις της Πάτρας.

Ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας θα κερδίζει και ένα ρολόι της γνωστής εταιρίας VENUS από το Κοσμηματοπωλείο Α. Αναστασόπουλος στην οδό Μαιζώνος 107.

Ο δεύτερος νικητής των αγώνων θα παραλάβει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου POLICE από τα οπτικά Καμίσης στην οδό Κορίνθου 287 και πλατεία Γεωργίου.

Τέλος ο τρίτος νικητής θα κερδίζει ένα τάμπλετ VERO με διάσταση οθόνης οθόνης 7', λειτουργικό σύστημα Android 4.2, επεξεργαστή Cortex A9 (1.5GHz), μνήμη συστήματος DDR3 1GB και αποθηκευτικό χώρο 8GB

Για τους οδηγούς της Κατηγορίας ΜΙΝΙ θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Μέγας Χορηγός αλλά και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ είναι η ΛΟΥΞ COLA. Χορηγός της διοργάνωσης θα είναι επίσης η EKO RACING ενώ χορηγός Πίστας θα είναι η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. Η Πατρινή επιχείρηση MED FRIGO επέλεξε να είναι χορηγός εκκίνησης ενώ οι εταιρίες AVIS και ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ θα «φιγουράρουν» και αυτές στην πίστα. Οι αγώνες του 6ου PICK Λουξ COLA θα μεταδοθούν από τα κανάλια ΝOVA SPORTS ως official Broadcaster. Η NOVΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βάζει την «σφραγίδα» της και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μεταφέροντας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όλα όσα θα διαδραματιστούν στο κέντρο της Πάτρας.

Συνδιοργανωτές στο 6ο PICK Λουξ COLA είναι η ΟΜΑΕ, ο ΑΟΠ, ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Πολύτιμοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.