ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ολλανδία: Δυστύχημα με Monster Τruck

Ολλανδία: Δυστύχημα με Monster Τruck

Τρεις νεκροί και δώδεκα τραυματίες ήταν ο απολογισμός δυστυχήματος μεMonsterTrucks στην Ολλανδία.

Πολύ διαδεδομένοι στην κεντρική Ευρώπη είναι οι αγώνες των Monster Trucks. Τα θεαματικά shows ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ και έφτασαν στην Βόρεια Ευρώπη και την Γερμανία.

Στις ΗΠΑ τα shows αυτά έχουν περιοριστεί λόγω ατυχημάτων αφού τα monster trucks είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Κάτι τέτοιο έγινε σε επίδειξη στην πόλη Haaksbergen, στην Ολλανδία όπου το οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημα έπεσε με ταχύτητα στους θεατές. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δώδεκα τραυματίστηκαν.

Τα Monster Trucks είναι οχήματα (που μοιάζουν με ημιφορτηγά παραγωγής) με τροχούς διαμέτρου 1,7 μέτρων, αλλά και κινητήρες ικανούς να συνθλίβουν άλλα τετράτροχα. Τα Monster Trucks ξεκίνησαν από τα... αγροτικά shows των κεντροδυτικών πολιτειών στο τέλος της δεκαετίας του 1960.

Τότε ξεκίνησε η τρέλα για το μεγαλύτερο ημιφορτηγό. Τα οχήματα που τράβηξαν την προσοχή ήταν το Bigfoot του BobChandler, το USA-1 του Everett Jasmer, το Bear Foot των Fred Shafer και Jack Willman Sr και ο... King Kong του Jeff Dane. Τον Απρίλιο του 1981, ο Bob Chandler οδήγησε το Bigfoot στο πρώτο show καταστροφής άλλων οχημάτων ξεκινώντας την τρέλα των MonsterTrucks.