ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MXGP: Ο Ryan Villopoto στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

MXGP: Ο Ryan Villopoto στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο εννέα φορές πρωταθλητής Αμερικής Ryan Villopoto θα διαγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross(FIM MXGP) με την ομάδα Monster Energy Kawasaki Racing Team το 2015.

Έχοντας κερδίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο στο Supercross (Monster Energy FIM Supercross World Title) τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο 26 χρονος Villopoto θα δεχτεί τη πρόκληση και θα πέσει στη μάχη προκειμένου να φέρει στη Kawasaki το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία MXGP.

«Είμαι έτοιμος για ένα νέο κεφάλαιο στη καριέρα μου και να πετύχω νέους στόχους», δήλωσε ο Villopoto και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν με ενδιέφερε να μπω στα βιβλία των ρεκόρ, αλλά όταν έρχεται μια ευκαιρία σαν κι αυτή για να τρέξεις μαζί με τους καλύτερους στον κόσμο, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ, δεν γίνεται να αρνηθείς. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος από όλο αυτό και ειδικά από το γεγονός πως θα είμαι μαζί με τον πρώην πρωταθλητή Tyla (Rattray). Αυτός γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνεις προκειμένου να κερδίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος πως έχω να μάθω πολλά από αυτόν».

Μαζί με τον Villopoto στην Κawasaki Racing Team θα είναι κι ο Tyla Rattray. O 28 χρονος Νοτιοαφρικανός είχε κερδίσει τον παγκόσμιο τίτλο στην MX2 το 2008 και είχε μια επιτυχημένη καριέρα στις ΗΠΑ με την Kawasaki.

O ιδιοκτήτης της ομάδας Thierry Chizat Suzzoni είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τους Ryan Villopoto και Tyla Rattray στην Kawasaki Racing το 2015. Eίναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και είμαστε σίγουροι πως το πρωτάθλημα του 2015 θα είναι απαιτητικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας που βοήθησαν να γίνει αυτό το project πραγματικότητα».

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα ξεκινήσει στο Qatar τον Φεβρουάριο του 2015. Θα διεξαχθούν 18 γύροι σε 4 ηπείρους.