ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΦΙΛ.Π.Α: 43ο Διεθνές Ράλλυ

ΦΙΛ.Π.Α: 43ο Διεθνές Ράλλυ

Με νικητές το πλήρωμα: Μάνος Παλαβίδης – Μαρία Παλαβίδη με Mini 1275 του 1978 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «43ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΙ ΦΙΛΠΑ» .


Τα πληρώματα αρχικά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Λαμίας όπου και πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων.
Η ηλιόλουστη ημέρα έδωσε στο κοινό της Λαμίας την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφήσουν τα οχήματα.

Αργότερα την εκκίνηση της εκδήλωσης έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Σταυρογιάννης. Σαράντα πέντε πληρώματα, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστρία την Ιρλανδία το Βέλγιο και την Τουρκία με κατεύθυνση προς Σπερχειάδα όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση. Τα πληρώματα κατέληξαν αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Montana Spa Hotel» για τον τερματισμό της 1ης ημέρας όπου και οι διανυκτερεύσεις τους.

Το ίδιο ξενοδοχείο ήταν το σημείο εκκίνησης της δεύτερης ημέρας με κατεύθυνση προς Μονή Προυσού. Ο καιρός ήταν βροχερός σχεδόν χειμωνιάτικος δεν δυσκόλεψε τα πληρώματα στην εκτέλεση των 8 ειδικών δοκιμασιών ακριβείας. Η πανέμορφη Λ. Κρεμαστών ήταν το σημείο της ανασυγκρότησης της δεύτερης ημέρας.

Η τρίτη και καθοριστική ημέρα όπου η εκκίνηση δόθηκε πάλι από το ξενοδοχείο «Montana Spa Hotel» με τελείως χειμωνιάτικο καιρό, τα πληρώματα καλούνταν να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη των δυο περασμένων ημερών.

Οι ειδικές δοκιμασίες ακριβείας στο σύνολο τους ήταν 18 κατά τις οποίες απαραίτητη η διατήρηση απολύτως σταθερής μέσης ταχύτητας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των επάθλων και το αποχαιρετιστήριο δείπνο, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Montana Spa Hotel», με την παρουσία τοπικών Αρχών.

Οι τρεις πρώτοι

1οι Παλαβίδης Μάνος- Παλαβίδη Μαρία (Mini 1275 1978) 13 βαθμοί ποινής

2οι Κονταράτος Θεμιστοκλής –Ιατρίδης Ιούλιος (Porsche 911 1980) 13 βαθμοί ποινής

3οι Παπαλεξάνδρου Ηλίας- Κρανιώτης Ντίνος (Autobianchi A112 1977) 40 βαθμοί ποινής.