ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Alfa Romeo: Με τις Giulietta Sprint και MiTo Junior στο Παρίσι

Alfa Romeo: Με τις Giulietta Sprint και MiTo Junior στο Παρίσι

Η Alfa Romeo επιστρέφει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην πόλη του φωτός με ένα εντυπωσιακό περίπτερο. Πρωταγωνίστριες οι: Giulietta Sprint και MiTo Junior.

Για πάνω από έναν αιώνα, η Alfa Romeo φτιάχνει αυτοκίνητα που προάγουν την ιδέα της αυτοκίνησης προσφέροντας συγκινήσεις στους πραγματικούς οδηγούς, σε αυτούς που δεν βλέπουν την οδήγηση σαν μετακίνηση αλλά σαν τρόπο έκφρασης.

Για να επιβεβαιώσει την παράδοση που τη θέλει να έχει πάντοτε στενά συνδεδεμένα τα αυτοκίνητα του παρελθόντος με εκείνα που βρίσκονται στο στάδιο παραγωγής, η νέα Giulietta Sprint, στην παγκόσμια πρεμιέρα της, και μια πολύτιμη Giulietta Sprint του 1954 βρίσκονται και οι δυο τους στο περίπτερο.

Μια πιο κοντινή ματιά στην νέα Giulietta Sprint με τις μοναδικές λεπτομέρειες επιβεβαιώνει τη σπορτίφ εικόνα: από την ευμεγέθη απόληξη της εξάτμισης στους νέους τροχούς Sprint 17'' με τις 5 οπές, από τον σπορ πίσω προφυλακτήρα στις χρωματισμένες carbon λεπτομέρειες του εσωτερικού και στα γυαλιστερά τελειώματα του εξωτερικού μέρους, τα νέα υλικά και τα καθίσματα από Alcantara με κόκκινες ραφές και το λογότυπο Sprint στα προσκέφαλα, όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση. Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir Turbo 150 ίππων, ο οποίος εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 8,2'', ενώ κρατά κατανάλωση και εκπομπές ρύπων χαμηλά: 5,6 λίτρα/100km και 129 g/km CO2, στον συνδυασμένο κύκλο.

Στο προσκήνιο είναι επίσης και η MiTo Junior, το μικρότερο μοντέλο της μάρκας που σχεδιάστηκε για να κάνει την Alfa Romeo προσιτή στους νεότερους αγοραστές που εκτιμούν την αμεσότητα, τη σπιρτάδα, την ευελιξία και το τιμόνι με άμεση απόκριση. Τα ίδια χαρακτηριστικά που έκαναν το «μωρό» GT 1300 Junior του 1966 ένα μοναδικό, αληθινό σπορ αυτοκίνητο.

Από το περίπτερο δε λείπει η Alfa Romeo 4C Spider, η ανοιχτή έκδοση του πολυβραβευμένου coupé, η παραγωγή της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2015.

Η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde -η πιο ανόθευτη έκφραση του Alfa Romeo DNA- ξεχωρίζει για τη δυναμική της εμφάνιση και τη δυνατή της προσωπικότητα. Ομοίως, η ελκυστική προσωπικότητα της MiTo Quadrifoglio Verde, η πιο δυναμική ψυχή του μικρού σπορ μοντέλου, εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.4 MultiAir Turbo ο οποίος αποδίδει ισχύ 170 ίππων

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εκπληκτική «οδηγική εμπειρία» χάρη στην μεγάλη οθόνη LED που βρίσκεται στο περίπτερο, και να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα που προσφέρει η FGA Capital, τη χρηματοδοτική εταιρεία του γκρουπ που δραστηριοποιείται σε όλες τις σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές, με στόχο να υποστηρίζει τις πωλήσεις για όλες τις μάρκες του Fiat Chrysler Automobiles Group, παρέχοντας καινοτόμα χρηματοδοτικά προϊόντα σε όλους τους πελάτες.