ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Ο N.Rosberg σάρωσε τις κατατακτήριες δοκιμές

F1 Grand Prix Ιαπωνίας: Ο N.Rosberg σάρωσε τις κατατακτήριες δοκιμές

Ο Nico Rosberg κέρδισε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Ιαπωνικού Grand Prix στην πίστα της Suzuka.

Ο οδηγός της Mercedes AMG GP Nico Rosberg κατέκτησε την 8η pole position στη φετινή χρονιά και ξεκινά από την πρώτη θέση της εκκίνησης στο Ιαπωνικό Grand Prix. Από τη δεύτερη θέση παίρνει εκκίνηση ο Lewis Hamilton, (Mercedes AMG GP) ενώ στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης είναι οι δύο Williams. Ο Valtteri Bottas από την τρίτη θέση και ο Felipe Massa από την τέταρτη. Πιο πίσω ξεκινούν οι Fernando Alonso με την Ferrari (από την πέμπτη θέση), Daniel Ricciardo (Toro Rosso έκτος). Τη δεκάδα της εκκίνησης κλείνουν οι: Kevin Magnussen (McLaren) Jenson Button (McLaren), Sebastian Vettel (Red bull) και Kimi Raikkonen (Ferrari).


Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο ο αγώνας της Κυριακής θα γίνει σε βρεγμένη πίστα καθώς η πρόβλεψη δείχνει την πιθανότητα βροχής να αγγίζει το 100%. Οι κατατακτήριες δοκιμές στη Suzuka μπορεί να εξελιχθούν στις σημαντικότερες όλης της χρονιάς. Αν στον αυριανό αγώνα επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα η εκκίνηση θα δοθεί με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μπροστά από τα μονοθέσια. Μετά υπάρχει περίπτωση να διακοπεί οριστικά το Grand Prix , με τους μισούς βαθμούς να δίνονται στους οδηγούς, που φυσικά δεν θα μπορούν να έχουν αλλάξει θέσεις.

Οι κατατακτήριες δοκιμές

Το Q1 ξεκίνησε με καλό καιρό στη Suzuka και στεγνή πίστα, και όλοι οι οδηγοί βγήκαν χωρίς προβλήματα για τις προσπάθειές τους με τα σκληρά ελαστικά για περάσουν στο Q2. Εξαίρεση ήταν ο Kimi Raikkonen, με τη Ferrari να του «βάζει» ελαστικά με τη μεσαία γόμα. Στο Q2 δεν πέρασαν οι Ericsson, Bianchi, Kobayashi και Chilton αλλά και οι δύο Lotus των Pastor Maldonado και Romain Grosjean. Η εξέλιξη ήταν καταστροφική για τον Maldonado. Λόγω της ποινής των 10 θέσεων (χρησιμοποιεί τον έκτο κινητήρα του) θα εκκινήσει τελευταίος και θα μεταφέρει και 5 θέσεις ποινής στον επόμενο αγώνα στο Sochi.


Στο Q2 οι δύο Mercedes, βρέθηκαν με άνεση στην κορυφή και οι Williams έδειξαν να είναι η δεύτερη δύναμη. Ο Alonso πάντως ανέβασε τη Ferrari του στην 4η θέση. Τις θέσεις τους στη 10άδα εξασφάλισαν επίσης ο Raikkonen και οι δύο McLaren.
Προς το τέλος κατάφεραν να μπουν και οι δύο Red Bull, με τον Ricciardo να σημειώνει τον 7ο χρόνο και τον Vettel μόλις τον 10ο. Οι Jean-Eric Vergne, Sergio Perez, Daniil Kvyat, Nico Hulkenberg, Adrian Sutil και Esteban Gutierrez έμειναν εκτός.

Στο Q3 όλοι γνώριζαν ότι η πρώτη σειρά της εκκίνησης ήταν υπόθεση των Mercedes με τη Williams να έχει τα αυτοκίνητά της στη δεύτερη σειρά ενώ ακολούθησαν οι Alonso, Ricciardo, Magnussen, Button, Vettel και Raikkonen.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1 Nico Rosberg Mercedes 1: 32,506” -

2 Lewis Hamilton Mercedes +0,197”

3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes +0,622”

4 Felipe Massa Williams/Mercedes +1,021”

5 Fernando Alonso Ferrari 1,234”

6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault +1,569”

7 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes +1,736”

8 Jenson Button McLaren/Mercedes +1,811”

9 Sebastian Vettel Red Bull/Renault +1,926”

10 Kimi Raikkonen Ferrari +2,036”