ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ράλλυ Γαλλίας 2η ημέρα: Προς τη νίκη πηγαίνει ο Latvala

WRC Ράλλυ Γαλλίας 2η ημέρα: Προς τη νίκη πηγαίνει ο Latvala

Ο Jari-Matti Latvala κρατά την πρώτη θέση στο Ράλλυ Γαλλίας και μεγάλωσε τη διαφορά του από τον δεύτερο και συναθλητή του στην VW, Andreas Mikkelsen.


Τα δύο Polo WRC κρατούν τις δύο πρώτες θέσεις του ράλλυ Γαλλίας με τον Φινλανδό Latvala να έχει προβάδισμα 28 δευτερολέπτων από τον Νορβηγό Mikkelsen. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης παραμένει ο Kris Meeke αλλά σχεδόν 1 λεπτά πίσω από την κορυφή.

Οι Latvala και Mikkelsen ξεκίνησαν την δεύτερη ημέρα με μάχες αλλά ο Φινλανδός ανέβασε ρυθμό και έφτιαξε μία διαφορά ασφαλείας. Η διαφορά τους μετά το πρωινό πέρασαμ των ειδικών διαδρομών ήταν στα 14,8" αλλά στη συνέχεια η διαφορά σχεδόν διπλασιάστηκε.

Ο Meeke με εξαιρετική οδήγηση προσπάθησε να κρατήσει το Citroen DS3 WRC κοντά στους πρώτους αλλά δεν τα κατάφερε. Πιο πίσω στην τέταρτη θέση ο Dani Sordo δέχθηκε σκληρή επίθεση από τον Robert Kubica ο οποίος είναι πέμπτος με διαφορά μόλις 9 /10 του δευτερλέπτου. Ο Πολωνός ξεκίνησε την δεύτερη ημέρα από την έβδομη θέση της γενικής κατάταξης και με γρήγορη οδήγηση πέρασε τον Mikko Hirvonen για την έκτη θέση. Στην 13η διαδρομή ανέβηκε άλλη μια θέση καθώς ο Mads Ostberg δέχθηκε ποινή διότι καθυστέρησε να φτάσει στην εκκίνηση της . Ο Νορβηγός είχε πρόβλημα στο διαφορικό του DS3 WRC από την προηγούμενη ειδική διαδρομή.

Στις θέσεις έξι και επτά της γενικής βρίσκονται οι Hirvonen και Ostberg. Πίσω τους την δεκάδα συμπληρώνουν οι Elfyn Evans, Bryan Bouffier και Thierry Neuville. Ο Βέλγος της Hyundai μετά τα προβλήματα με τον κινητήρα του i20 WRC την πρώτη ημέρα κατάφερε να καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος και να μπει στη 10άδα.

Ο Sebastien Ogier κέρδισε δύο ειδικές διαδομές. Παρά την ταχύτητά του είναι πολύ δύσκολο να προλάβει να μπει στην 10άδα την τελευταία ημέρα του αγώνα καθώς είναι σχεδόν 5 λεπτά πίσω από τον Neuville.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Jari-Matti Latvala Volkswagen 2.06:40, 4”

2. Andreas Mikkelsen Volkswagen +28”

3. Kris Meeke Citroen +53, 7”

4. Dani Sordo Hyundai +1:41.7”

5. Robert Kubica M-Sport Ford +1:42,6”

6. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +1:54,6”

7. Mads Ostberg Citroen +3:04.6”

8. Elfyn Evans M-Sport Ford +3:16,8”

9. Bryan Bouffier Hyundai +3:47”

10. Thierry Neuville Hyundai +4:03,7”