ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ράλλυ Γαλλίας 3η ημέρα: Νίκη για τον Latvala

WRC Ράλλυ Γαλλίας 3η ημέρα: Νίκη για τον Latvala

Ο Jari-Matti Latvala ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Γαλλίας (Volkswagen Polo) όπου κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη σε αγώνα με ασφάλτινο τερέν.«Δεκαπέντε χρόνια είχαμε να δούμε Φινλανδό να κερδίζει αγώνα σε άσφαλτο» έγραψε στο Twitter του ο Latvala.


Ο οδηγός της VW είχε προσπαθήσει πολύ για κάτι τέτοιο και στο παρελθόν έχει φτάσει πάρα πολύ κοντά, αλλά η ατυχία και κάποια λάθη του στερούσαν τη διάκριση.

Ο Latvala ξεκίνησε την Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα, με διαφορά 28 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και δεν είχε σκοπό να ρισκάρει και να χάσει αυτήν τη νίκη. Μία νίκη, η οποία το κρατά ζωντανό στο κυνήγι του πρωταθλήματος.

Σχεδόν το ίδιο χαρούμενος με τον Latvala ήταν ο Andreas Mikkelsen. O Νορβηγός, της VW, ήξερε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη από τον Φινλανδό και αρκέστηκε στο να κρατήσει τη δεύτερη θέση στον αγώνα, που τον φέρνει τρίτο στο πρωτάθλημα. Ο Kris Meeke με το Citroen DS3 για άλλη μία φορά ανέβηκε στο podium.

Το πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό κομμάτι της ημέρας ήταν η μάχη για την τέταρτη θέση ανάμεσα στον Robert Kubica και τον Dani Sordo. Ο Kubica ήταν σαφώς ταχύτερος στις 3 από τις 4 διαδρομές της ημέρας και έδειχνε ότι θα πάρει με άνεση τη θέση, αλλά στην Power Stage, που έκλεισε το πρόγραμμα του αγώνα, δεν απέφυγε το λάθος. Είχε έξοδο και εγκατάλειψη. Αυτό έδωσε την τέταρτη θέση στον Ισπανό της Hyundai.

Ήρεμο αγώνα έκανε ο Mikko Hirvonen, φέρνοντας το Ford Fiesta της M-Sport στην πέμπτη θέση. Εκείνος που πραγματικά έλαμψε ήταν ο συναθλητής του, Elfyn Evans. Ο Βρετανός τερμάτισε τελικά έκτος.

Δύο Hyundai i20 ακολούθησαν στην όγδοη και ένατη θέση, για τους Thierry Neuville και Brian Bouffier αντίστοιχα. Τη 10άδα έκλεισε ο Martin Prokop με το Ford Fiesta.

Ο Sebastien Ogier είχε μείνει από το ξεκίνημα εκτός διεκδίκησης θέσης στη 10άδα και βαθμών λόγω κατάταξης, αλλά είχε έναν ξεκάθαρο στόχο σε αυτόν τον αγώνα, που ήταν η νίκη στην Power Stage. Ο Γάλλος τα κατάφερε και πήρε τους 3 βαθμούς, που ήταν και το μέγιστο που μπορούσε να πάρει από τον αγώνα της πατρίδας του. Παραμένει φυσικά το φαβορί για τον τίτλο, αν και η διαφορά του από τον Latvala μειώθηκε στους 27 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Ισπανίας στην Καταλονία, που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Jari-Matti Latvala Volkswagen 2.38:19,1”

2. Andreas Mikkelsen Volkswagen +44,8”

3. Kris Meeke Citroen +1:05,3”

4. Dani Sordo Hyundai +1:48,7”

5. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +2:00,7”

6. Elfyn Evans M-Sport Ford +3:00,8”

7. Mads Ostberg Citroen +3:02,5”

8. Thierry Neuville Hyundai +4:08,4”

9. Bryan Bouffier Hyundai +4:12,9”

10. Martin Prokop Czech Ford +6:07,5”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Sebastien Ogier 214

2. Jari-Matti Latvala 164

3. Andreas Mikkelsen 125

4. Mikko Hirvonen 83

5. Thierry Neuville 79

6. Mads Ostberg 74

7. Kris Meeke 67

8. Elfyn Evans 61

9. Martin Prokop 37

10. Henning Solberg 26