ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat: Γιόρτασε τα 30α γενέθλια του Ibiza στο Παρίσι

Seat: Γιόρτασε τα 30α γενέθλια του Ibiza στο Παρίσι

Τρείς δεκαετίες πέρασαν από την πρώτη εμφάνιση του best-seller μοντέλου της Seat στην γαλλική πρωτεύουσα.


Το Seat Ibiza βρίσκεται ξανά στο Παρίσι μετά από τριάντα χρόνια. Με αφορμή την έναρξη της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη γαλλική πρωτεύουσα, η ισπανική μάρκα γιόρτασε την 30η επέτειο του μοντέλου. Ο Πρόεδρος της Seat Jürgen Stackmann, έκανε την εμφάνισή του πίσω από το τιμόνι του πρώτου μοντέλου Ibiza που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 1984. Το Ibiza είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Seat τα τελευταία 30 χρόνια και το πιο εμπορικό της μοντέλο, με πωλήσεις που ξεπέρασαν πρόσφατα τις 5 εκατομμύρια μονάδες.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο Jürgen Stackmann περιέγραψε πως το Ibiza δημιουργήθηκε από την ένωση της «Γερμανικής τεχνολογίας με την Μεσογειακή σχεδίαση», δύο αξίες της μάρκας πολύ εμφανείς και πρόσθεσε ότι «το Ibiza ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Seat, έγινε το κλειδί που καθόρισε το DNA μας και το νεανικό πνεύμα οδήγησης και μας προσδιόρισε ως μάρκα».
Πίσω από την θετική και δυναμική εμπορική παρουσία της SEAT το 2014 βρίσκονται οι πωλήσεις Leon σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και το 2013. H ισπανική μάρκα σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 10% για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αυτή την χρονιά οι πωλήσεις Leon αυξάνονται κατά 60%, ενώ το 2013 αυξήθηκαν κατά 44% επίσης.


Ειδική έκδοση Ibiza με αφορμή την 30η επέτειο

Το Ibiza κατέχει ξεχωριστή θέση στο περίπτερο της SEAT στο Παρίσι, με μία νέα ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε μερικές χώρες με την ονομασία “30th Anniversary Limited Edition”, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τα 30 χρόνια παρουσίας του Ibiza στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι διαθέσιμη με κινητήρα 1.6 TDI CR 105 ίππων σε τρίθυρο αμάξωμα.

Στο εξωτερικό του διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας χάρη στο χρώμα Beige Balea, στους εμπρόσθιους προβολείς Xenon και πίσω φώτα LED, στις ζάντες αλουμινίου 17΄΄, στα καλύμματα στους πλαϊνούς καθρέπτες, στην μαύρη εμπρός μάσκα και στο αποκλειστικό λογότυπο στη Β κολώνα και στην πίσω πόρτα. Στο εσωτερικό η προσοχή δίνεται την κάμερα οπισθοπορείας - εξοπλισμός που διατίθεται για πρώτη φορά στην γκάμα του Ibiza - στην ταπετσαρία Alcantara με μπεζ ραφές, στο τιμόνι, στον επιλογέα ταχυτήτων και στο χειρόφρενο με δερμάτινη επένδυση και μπεζ ραφή, στο Portable System και στα αποκλειστικά πατάκια.