ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Ιαπωνίας 2000: Ο πρώτος τίτλος του Schumi με τη Ferrari

F1 Grand Prix Ιαπωνίας 2000: Ο πρώτος τίτλος του Schumi με τη Ferrari

Σαν σήμερα ο Michael Schumacher κερδίζει στο Grand Prix της Ιαπωνίας στη Suzuka και χαρίζει στη Ferrari τον πρώτο της τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών από το 1979.


Το Grand Prix της Ιαπωνίας του 2000 (επισήμως το XXVI Fuji Television Ιαπωνικό Grand Prix), ήταν ένας αγώνας της F1, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2000, στην πίστα της Suzuka. Ήταν η 16η και προτελευταία διοργάνωση για τη σεζόν του 2000. Τον αγώνα των 53 γύρων, κέρδισε η Ferrari με οδηγό τον Michael Schumacher, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position. Ο Mika Häkkinen τερμάτισε δεύτερος με τη McLaren και ο συναθλητής του David Coulthard τρίτος. Η νίκη του Schumacher τον «έστεψε» πρωταθλητή καθώς ο Häkkinen δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει βαθμολογικά τον Schumacher με μόνο ένα αγώνα να απομένει.

Φτάνοντας στον αγώνα, οδηγός της Ferrari ήταν πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 88 βαθμούς, μπροστά από τον Mika Häkkinen με 80 πόντους και τον David Coulthard με 63.

Ο Schumi με τον τρίτο αυτό τίτλο του ισοφάρισε τους τρεις Παγκόσμιους Τίτλους των: Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet και Ayrton Senna. Κέρδισε και τον πρώτο πρωτάθλημα οδηγών για τη Ferrari από το 1979 όπου την πρώτη θέση για τη Scuderia είχε κερδίσει ο Jody Scheckter.

Μετά από κακή εκκίνηση ο Schumacher ακολουθούσε τουν Häkkinen για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όμως η βροχή στο τέλος του έκανε την πίστα γλιστερή και επέτρεψε στον Schumacher να αλλάξει το αποτέλεσμα. Μετά από ένα πολύ γρήγορο pit stop έμεινε πρώτος ως τον τερματισμό.