ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ferrari : F60 America

Ferrari : F60 America

Ferrari F60 America. Αυτό είναι το όνομα για το ειδικό μοντέλο έκπληξη που ετοίμασε η Scuderia για να γιορτάσει τα 60κοστά της γενέθλια στη Βόρειο Αμερική.

Μόλις 10 F60 America θα κατασκευαστούν οι οποίες ήδη έχουν πουληθεί σε συλλέκτες των ΗΠΑ και χωρίς να γίνει γνωστή η τιμή της. Οι φήμες «λένε» πως αυτή ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ), με το αυτοκίνητο να συνδυάζει τα δύο μεγαλύτερη πάθη των Αμερικάνων πελατών της Ferrari, τον V12 κινητήρα και την ανοικτή οροφή.

Σχεδιαστικά διαθέτει ένα νέο αλουμινένιο αμαξωμα με εισαγωγές αέρα στο καπό, νέο προφυλακτήρα με χρωμιομένες εισαγωγές αέρα, νέα φτερά με εισαγωγές αέρα, νέα φωτιστικά σώματα, νέο πίσω προφυλακτήρα με μεγάλο διαχύτη και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων και ένα εντελώς διαφορετικό πορτ μπαγκάζ.

Η ασύμμετρη σχεδίαση και ο χρωματισμός στην καμπίνα, τονίζει την οδηγοκεντρική σχεδίαση της, με τον οδηγό να κάθεται σε κόκκινο δερμάτινο κάθισμα, με την κεντρική κονσόλα να είναι βαμμένη σε κόκκινο χρώμα. Το κάθισμα του συνοδηγού είναι επενδυμένο με μαύρο δέρμα και στο κέντρο από τις πλάτες και των δύο των καθισμάτων βρίσκεται ένα μοτίβο της αμερικάνικης σημαίας.

Βασίζεται πάνω στην F12berlinetta και ο V12 6.300 κ.εκ. κινητήρας αποδίδει 740 ίππους τα οποία περνούν στην άσφαλτο μέσω των πίσω τροχών. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,1 δευτερόλεπτα, όπως ακριβώς και η F12, με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 322 χλμ/ώρα.