ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Ιαπωνίας: O Lorenzo νικητής, o Marquez πρωταθλητής

MotoGP Ιαπωνίας: O Lorenzo νικητής, o Marquez πρωταθλητής

Μέσα στην έδρα της Honda και την πίστα του Motegi, ο Marc Marquez εξασφάλισε το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο, τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα που κέρδισε ο Jorge Lorenzo, με τρίτο τον Valentino Rossi.

Στα 21 χρόνια του χρόνια ο Marc Marquez έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά με την Honda και μάλιστα μέσα στην έδρα της ομάδας του στο Motegi. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ιαπωνικού εργοστασίου στο MotoGP.

Στον αγώνα ο J. Lorenzo ήταν μακριά από τον συναγωνισμό στο αγώνα. Πήρε την πρώτη θέση στους πρώτους γύρους και από τη στιγμή που βρέθηκε στην κορυφή ακολούθησε ένα καταιγιστικό ρυθμό για να φτάσει με αρκετά μεγάλη διαφορά στη νίκη.

¨Όλοι όμως πρόσεχαν τον Marc Marquez. Ο Ισπανός δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε λίγο πίσω στον πρώτο γύρο, αλλά σταδιακά άρχισε να κερδίζει θέσεις και να πλησιάζει τους πρώτους. Αφού πέρασε διαδοχικά τους Pedrosa, Iannone, Dovizioso και τον Rossi, 8 γύρους πριν από το τέλος, βρέθηκε στη 2η θέση που ήταν αρκετή για να του δώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014

Ο Valentino Rossi ήταν ο πιο επικίνδυνος να χαλάσει τη γιορτή της Honda. Ο αναβάτης της Yamaha ξεκίνησε καλά και είχε την πρωτοπορία στους πρώτους γύρους, αλλά όταν τον πέρασε ο Lorenzo δεν μπορούσε να πιάσει το ρυθμό του. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κράτησε τη δεύτερη θέση αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πίεση του Marquez και τελικά έμεινε στην τρίτη θέση. Ο Rossi όμως σίγουρα ενδιαφερόταν για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, στην οποία ισοβαθμεί με τον Dani Pedrosa, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος.

Οι Ducati, και ιδιαίτερα ο Andrea Dovizioso, ήταν πολύ ανταγωνιστικές στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά όσο περνούσαν οι γύροι έμεναν λίγο πιο πίσω και στο τέλος ο Ιταλός τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με τον Andrea Iannone να ακολουθεί στην έκτη θέση. Πιο πίσω τερμάτισαν οι Stefan Bradl, Pol Espargaro, Bradley Smith, Alvaro Bautista.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Jorge Lorenzo Yamaha 42:21,259”

2 Marc Marquez Honda +1,638”

3 Valentino Rossi Yamaha +2,602”

4 Daniel Pedrosa Honda +3,157”

5 Andrea Dovizioso Ducati +14,353”

6 Andrea Iannone Pramac Racing Ducati+16,653”

7 Stefan Brad LCR Honda +19,531”

8 Pol Espargaro Tech 3 Yamaha +19,815”

9 Bradley Smith Tech 3 Yamaha +23,575”

10 Alvaro Bautista Gresini Racing Honda +35,687”