ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Hyundai: Δοκιμές για το νέο i20 WRC

Hyundai: Δοκιμές για το νέο i20 WRC

Η Hyundai έχει ξεκινήσει δοκιμές για το νέο i20 WRC, το οποίο σκοπεύει να βάλει στις Ειδικές Διαδρομές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2015.

Το ντεμπούτο του νέου i20 WRC δεν έχει ορισθεί ακόμα αλλά σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας, Michel Nandan, δεν βιάζονται να το παρουσιάσουν αφού το πρόγραμμα εξέλιξης έχει ακόμα μήνες δουλειάς μπροστά του. Το νέο i20 θα είναι διαφορετικό από το τρέχον με νέο πάτωμα αλλά και νέο κινητήρα.

«Όταν βγάζεις ένα νέο αυτοκίνητο για τις πρώτες του δοκιμές είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Εδώ και καιρό εξελίσσουμε το μελλοντικό μας αυτοκινήτου στο WRC και πλέον ήρθε η στιγμή να γίνουν κανονικές δοκιμές» δήλωσε ο Γάλλος μηχανικός και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα που έχουμε αποκτήσει από την πρώτη μας χρονιά στο WRC μας έχουν βοηθήσει πολύ στην προσέγγιση του νέου αυτοκινήτου. Έχει διαφορετικό πάτωμα, είναι πιο μακρύ, πιο φαρδύ και πιο χαμηλό. Επίσης έχει νέο κινητήρα, νέο κιβώτιο ταχυτήτων και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Θα το φέρουμε στους αγώνες όταν θα είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορεί να αντικαταστήσει το παρόν i20 WRC. Το πρόγραμμα εξέλιξης θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες αλλά και το 2015».