ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Η Pirelli άλλαξε τις επιλογές της για τη Βραζιλία

F1: Η Pirelli άλλαξε τις επιλογές της για τη Βραζιλία

Αλλαγή... ελαστικών για την Pirelli και το Grand Prix της Βραζιλίας. Οι Ιταλοί πήραν πίσω την πρώτη επιλογή και άλλαξαν τις γόμες, που θα διαθέσουν στις ομάδες για την πίστα του Interlagos.


Αμέσως μετά το Ρωσικό Grand Prix ο Felipe Massa παραπονέθηκε έντονα για την επιλογή των ελαστικών που έκανε η Pirelli για το Grand Prix Βραζιλίας.Η Ιταλική εταιρεία αρχικά είχε δηλώσει ότι θα φέρει την σκληρή και μέση γόμα αλλά ο Βραζιλιάνος μετά από αυτά που είδε στο Ρωσικό Grand Prix στους δρόμους του Sochi διαμαρτυρόταν και χαρακτήρισε την επιλογή από λανθασμένη έως επικίνδυνη.

«Το Interlagos έχει νέα άσφαλτο, όπως και το Sochi, έτσι σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκείνη την εποχή, αλλά και με την μεγάλη πιθανότητα βροχής τα σκληρότερα P Zero δεν θα λειτουργήσουν σωστά» είπε ο Massa. Μάλιστα χαρακτήρισε την επιλογή αυτή επικίνδυνη, διότι οι γόμες στα πέλματα δεν θα φτάσουν ποτέ στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας τους.

Μετά από συνάντηση με τις ομάδες και περαιτέρω τεχνική ανάλυση η Pirelli ανακοίνωσε ότι θα φέρει την μέση και μαλακή γόμα τον Νοέμβριο στη Βραζιλία. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε:

«Έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί να γίνει. Αυτή η αλλαγή έγινε μετά από ανάλυση των επιπτώσεων της νέας ασφάλτου και οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα».