ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula Student: Πανεπιστήμιο Πατρών

Formula Student: Πανεπιστήμιο Πατρών

Η ομάδα της Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό της Τσεχίας.

Δημιουργία, γνώσεις, αγάπη για το αντικείμενο. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας για τα μέλη της ομάδας Formula Student του πανεπιστημίου Πατρών. Νεαροί άνθρωποι γεμάτοι από ενθουσιασμό, ταλέντο και γνώσεις μοιράστηκαν την χαρά τους για τη νίκη τους στην Τσεχία σε εκδήλωση / παρουσίαση της δουλειάς τους στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η επιτυχία ήρθε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η ομάδα, αν και συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατάφερε να κερδίσει την γενική κατάταξη στον αγώνα Formula Student. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Πατρών κέρδισαν τη συνολική κατάταξη μεταξύ συμμετοχών από πανεπιστήμια της Γερμανίας, Αυστρίας, Αγγλίας, Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών ενώ συνολικά επικράτησαν σε πέντε από τις οκτώ επιμέρους κατηγορίες.

Στην ομάδα συμμετέχουν φοιτητές κυρίως του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών αλλά και τμημάτων όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Επιστήμης Υλικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Όπλο» τους στη «μάχη» με τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα (εκτός από τις γνώσεις και τις σωστές εφαρμογές στην πράξη) ήταν και ένα μονοθέσιο δικής τους κατασκευής και σχεδίασης. Η«καρδιά» του είναι ο ηλεκτροκινητήρας του αλλά και το σημείο όπου η ομάδα πήρε το ρίσκο της. Αιτία η απόφαση να εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Παρά την έλλειψη σχετικής εμπειρίας, στις εφαρμογές και την κατασκευή του ηλεκτρικού μοτέρ το αποτέλεσμα δικαίωσε την ομάδα, που μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων στην Ελλάδα.

Η ισχύς του ξεπερνά τους 110 ίππους, ενώ κάνοντας χρήση προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής και υλικών, το βάρος βρίσκεται στα 235 κιλά. Όσο αφορά τις επιδόσεις σας πληροφορούμε πως το 0-100 έρχεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Τα μέλη της ομάδας είναι οι:
Αθηναίος Δημήτρης, Αλεξόπουλος Χαράλαμπος, Αρβανιτόπουλος Αναστάσιος, Αυγερίδης Βασίλης, Γιαννιόδης Ευάγγελος, Γοργοράπτης Κωνσταντίνος, Γουγής Θανάσης, Γούλας Ευάγγελος, Γουλιερμή Κωνσταντίνα, Δημάκη Ελένη, Δημητρόπουλος Νικόλαος, Καρακατσάνης Ηλίας, Κατσαρός Αντώνιος, Καυκάς Άγγελος, Κώτσης Ιωάννης, Λαμπρόπουλος Δημήτρης, Μακρής Πέτρος, Μότση Κατερίνα, Μουτσομπέγκα Ελλη, Μπαρής Κωσταντίνος, Μπαρής Παναγιώτης, Μπεκιάρης Θοδωρής, Μπίκας Χαρίσης, Νταρμά Ευγενία, Ξυθάλης Σωτήρης, Παγάνη Λυδία, Παρασκευοπούλου Κωσταντίνα, Σαράντη Ναταλία, Σενής Ευάγγελος, Σιάγγας Γιώργος, Σουρτζίνος Φραγκίσκος, Σπηλιόπουλος Διονύσης, Σταυρίδης Ιωάννης, Σύρπας Παναγιώτης, Σχοινοχωρίτης Παναγιώτης, Φουρτάκας Κωνσταντίνος, Φουρτάκας Νικόλαος.

Διαβάστε επίσης: Formula SAE: Διάκριση για Έλληνες φοιτητές