ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν. Πρωτ. Motocross Καρδίτσα: Η επικράτηση των φαβορί

Παν. Πρωτ. Motocross Καρδίτσα: Η επικράτηση των φαβορί

Έπρεπε να \περιμένουμε μέχρι τον έβδομο και τελευταίο γύρο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, προκειμένου να μάθουμε τους πρωταθλητές του 2014.

Το τελευταίο «επεισόδιο» του θεσμού, που εξελίχθηκε σε θρίλερ παίχτηκε στην πίστα της Μητρόπολης Καρδίτσας όπου ο καιρός ήταν σύμμαχος των διοργανωτών. Η βροχή εμφανίστηκε την ημέρα του αγώνα και όχι μόνο εξαφάνισε κάθε πιθανότητα σκόνης αλλά έκανε και το τερέν άκρως απαιτητικό. Οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία όλων των κατηγοριών, δεν πτοήθηκαν, έκαναν αυτό που έπρεπε και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους υπόλοιπους διεκδικητές.

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής χρειαζόταν έναν τερματισμό μπροστά από τον Δημήτρη Κοντολέτα για να «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος από το πρώτο σκέλος. Με έναν εντυπωσιακό αγώνα κατάφερε να πάρει την καρό σημαία και να πανηγυρίσει τον 13ο τίτλο της καριέρας του. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας κατάφερε να πάρει τη νίκη αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το 2015.

Στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης έφτασε στην Καρδίτσα με μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα κάτι που του επέτρεψε να ελέγξει την απόδοσή του στο πρώτο σκέλος και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Τη νίκη στο πρώτο σκέλος πήρε, για πρώτη φορά φέτος, ο Παναγιώτης Παπίλας ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Τουρατζίδης με μια μεγαλειώδη εμφάνιση (και τον άσο στο number plate!) πήρε την όγδοη φετινή του νίκη κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Στην κατηγορία Open ο Σταμάτης Λυρίου κέρδισε και τα δύο σκέλη όμως ο τίτλος πήγε στον Σταμάτη Δημολιάνη που πήγε στην Καρδίτσα με σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα.

Στην κατηγορία Quad o Γιώργος Καπέλης μπορεί να είχε κατακτήσει ήδη τον τίτλο, έδωσε ωστόσο βροντερό παρόν ανεβαίνοντας για μία ακόμη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλος