ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ισπανία 1η ημέρα: Ξεκινά με μονόλογο ο Ogier

WRC Ισπανία 1η ημέρα: Ξεκινά με μονόλογο ο Ogier

Ο Sebastien Ogier ήταν ταχύτερος στην επεισοδιακή πρώτη η μέρα του ράλλυ Ισπανίας. Οι 2. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) και Mads Ostberg (Citroen) τον ακολουθούν.

Ιδιαίτερη ήταν η πρώτη ημέρα του Ράλλυ Ισπανίας με τα πληρώματα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα ελαστικά και την σκόνη στις ειδικές διαδρομές.

Ταχύτερος και πιο σταθερός την πρώτη ημέρα ήταν ο Sebastien Ogier (Volkswagen). Ο Γάλλος από την πρώτη ειδική διαδρομή έδειξε τις διαθέσεις του αλλά και την ταχύτητά του. Ήταν πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της ημέρας παρότι έκανε ένα μικρό λάθος στην τελευταία ειδική.

Ο Ogier, ο οποίος έχει πίσω του μετά το τέλος της ημέρας στα 36,6’’ τον teammate του Jari-Matti Latvala είπε στο τέλος της SS7: «Ήταν περίεργη στιγμή. Ακολούθησα κάποια γραμμή και είχα ένα μικρό τετ-α-κε. Συνολικά είμαι πολύ-πολύ ικανοποιημένος με την ημέρα. Πιέσαμε δυνατά από την αρχή και αυτό απέδωσε».

Στη δεύτερη θέση της Γενικής Κατάταξης στο τέλος της ημέρας ήταν ο Jari-Matti Latvala με το δεύτερο Volkswagen. Ο Φινλανδός ήταν πολύ αργός στο πρωνό loop ωστόσο το απόγευμα βρήκε το ρυθμό του κυρίως στις χωμάτινες ειδικές και ανέβηκε μέχρι τη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των αντιπάλων του. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Mads Ostberg (Citroen), ενώ οι Mikkelsen, Hirvonen και Kubica έκλεισαν την εξάδα.

Πρόβλημα στην έναρξη της έκτης διαδρομής είχε ο Dani Sordo με το Hyundai όταν έκανε λάθος ο συνοδηγός του στην ώρα εκκίνησης, ενώ εκτός ράλλυ έμεινε από νωρίς ο Chris Meeke (Citroen) έχοντας δύο κλαταρίσματα στην τρίτη ειδική.

Μεγάλο λάθος έκανε ο Elfyn Evans (Ford) όταν είχε έξοδο στην πέμπτη διαδρομή και κατάστρεψε το ψυγείο του Fiesta RS. Στην έβδομη διαδρομή λάθος έκανε και ο Thierry Neuville (Hyundai i20) και έπεσε από τη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ένατη θέση χάνοντας πάνω από 2 λεπτά, ενώ στην ίδια ειδική τετ-α-κε είχαν οι Paddon και Kubica.

Άτυχος στάθηκε ο Ostberg ο οποίος καθυστέρησε από τη σκόνη που δημιούργησε το Hyundai του Neuville η στιγμή της εξόδου του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1. Sebastien Ogier (Volkswagen) 1.29:04”

2. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) +36,6”

3. Mads Ostberg (Citroen) +37.2”

4. Andreas Mikkelsen (Volkswagen) +37,3”

5. Mikko Hirvonen (M-Sport Ford) +41,4”

6. Robert Kubica (M-Sport Ford) +57”

7. Dani Sordo (Hyundai) +1:24,9”

8. Martin Prokop (Czech Ford) +2:18,2”

9. Thierry Neuville (Hyundai) +2:29,5”

10. Nasser Al-Attiyah (M-Sport Ford) +4:50,4”