ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC Ισπανία 2η ημέρα: Ο Ogier πρώτος, ο Latvala πιέζει

WRC Ισπανία 2η ημέρα: Ο Ogier πρώτος, ο Latvala πιέζει

Ο Sebastien Ogier διατήρησε την πρωτοπορία του και τη δεύτερη ημέρα του Ράλι Ισπανίας. Jari-Matti Latvala (Volkswagen) Mikko Hirvonen (M-Sport Ltd Ford) ακολουθούν.


Ο Ogier είδε τον team-mate του και αντίπαλό του στο πρωτάθλημα Jari-Matti Latvala να ανεβάζει ρυθμό και με τρεις νίκες στις πρωινές Ειδικές Διαδρομές να μειώνει τη διαφορά του αλλά στη συνέχεια της ημέρας κατάφερε να… απαντήσει.

Ο Ogier στο δεύτερο loop των διαδρομών ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τον Latvala. Πίσω από τα δύο VW Polo WRC, στην τρίτη θέση της γενικής, βρίσκεται το Ford Fiesta WRC του Mikko Hirvonen. Ο οδηγός της M-Sport άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του κάνοντας το χαμηλότερο σκαλί του podium να φαίνεται σίγουρο.

Οι Ostberg, Sordo και Neuville συμπληρώνουν την 6άδα χωρίς να απειλούν το βάθρο. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Andreas Mikkelsen ο οποίος ενώ πίεζε τον Hirvonen για την τρίτη θέση είχε ένα κατεστραμμένο ελαστικό στην 11η Ειδική Διαδρομή του ράλλυ και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Prokop, Paddon και Protasov. Ο Robert Kubica στάθηκε άτυχος καθώς στην 11η διαδρομή του αγώνα έχασε έναν τροχό από το Fiesta WRC και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Το πρόβλημα δεν προκλήθηκε από λάθος του Πολωνού. Τώρα ο Kubica θα εκκινήσει με καθεστώς Rally 2 την τελευταία ημέρα του ράλι.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 3.25:28, 3”

2. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport +21,9”

3. Mikko Hirvonen M-Sport Ltd Ford +1:34”

4. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT +2:05,7”

5. Daniel Sordo Hyundai Motorsport +2:18,1”

6. Thierry Neuville Hyundai Motorsport +3,52.1”

7. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II +3:56,5”

8. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford +7:52.6”

9. Hayden Paddon Hyundai Motorsport +8:54.8

10. Yuriy Protasov M-Sport Ltd Ford +1050.7s