ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν.Πρωτ.Kart: Finale με βροχή

Παν.Πρωτ.Kart: Finale με βροχή

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή και χαμηλή θερμοκρασία) ολοκληρώθηκε ο 4ος και τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καρτ 2014, καθώς και ο 3ος του Επάθλου D-Cup.

Στον 3ο αγώνα του D-Cup, ο Θεοφάνης Μίχας (Tony Kart/Rotax) ήταν εξαιρετικός και κυριάρχησε και στους 3 αγώνες στην κατηγορία A-Senior, ενώ στην BMB 3 φορές νικητής επίσης, ήταν ο Γιώργος Βασιλόπουλος (Tony Kart/BMB).

Στην θεαματική κατηγορία Super των 6τάχυτων Kart ο Παύλος Ξυνός (Tecno) ήταν άνετος νικητής τόσο στον Ημιτελικό, όσο και στον Τελικό. Νικητής της ΜΙΝΙ αναδείχθηκε ο Γιώργος Πέτρου (Kosmic/Lenzo) που κέρδισε και στον Ημιτελικό και στον Τελικό της κατηγορίας, όμως ο Τίτλος πήγε στον Σωτήρη Αθανασόπουλο (FA Kart/Lenzo) που τερμάτισε 4ος στον Ημιτελικό και 2ος στον Τελικό και πρώτευσε στην βαθμολογία.

Οι συνθήκες και ο συναγωνισμός της κατηγορίας πρόβαλαν τα ταλέντα της κατηγορίας και ένα από αυτά φάνηκε ξεκάθαρα στην προσπάθεια του Θάνου Ξηνταβελόνη. Ο νεαρός οδηγός κατάφερε να κάνει τον 3ο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, που τον έφερε στην 2η σειρά της εκκίνησης. Ο τρόπος που ξεκίνησε ήταν εντυπωσιακός. Εκεί φάνηκε το ταλέντο αλλά και η εμπειρία που έχει αποκομίσει με τη συμμετοχή του σε αγώνες του εξωτερικού. Δυστυχώς λίγο αργότερα μια επαφή τον οδήγησε εκτός πίστας. Οι ελπίδες για έναν καλό τερματισμό εξανεμίστηκαν αφού βρέθηκε μόνος του να προσπαθεί να επαναφέρει το kart εντός αγωνιστικού χώρου. Έτσι τερμάτισε τελευταίος πολύ μακριά από μια θέση αντίστοιχη των δυνατοτήτων του.Στον τελικό κατάφερε να κερδίσει 3 θέσεις και να τερματίσει τελικά στην 5η θέση.

Πολύ καλή και σταθερή ήταν η εμφάνιση του Νίκου Μωραΐτη, (Zorri Motorsport). Στον πρώτο του αγώνα για το 2014 κατάφερε να διατηρηθεί στην 6η θέση σε ημιτελικό και τελικό.

Φωτογραφία: PhotoRallyPress.gr

Σχετικές ειδήσεις