ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

City's A.R.T: Γηράσκω αεί διδασκόμενος

City's A.R.T: Γηράσκω αεί διδασκόμενος

Αν τα αρχαία Ελληνικά σας δυσκολεύουν το απόφθεγμα: Όσο ζω μαθαίνω είναι αυτό που ταιριάζει στο Σχολείο Οδήγησης Μοτοσυκλετών: City's A.R.T.

«Ένα σχολείο για να μάθω να οδηγώ μοτοσυκλέτα στα 45 μου;» είναι η ερώτηση / αρνητική αντιμετώπιση σε όσους είπα πως θα επισκεφτώ το Σχολείο Οδήγησης Μοτοσυκλετών: City's A.R.T.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ είχα φανταστεί κάτι διαφορετικό, κάτι πιο απλοϊκό που θα με άφηνε με απορίες και πράγματα που δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στο δρόμο. Όμως το τελειώνοντας τα μαθήματα μισής ημέρας (θεωρητικά και πρακτικά) ανακάλυψα πως είχα αλλάξει τρόπο σκέψης αλλά και οπτικής στον τρόπο που τοποθετούσα στην στροφή το δίκυκλο που οδηγούσα.

Βέβαια το καλύτερο ήταν πως μετά από τις πολλές επαναλήψεις είχα συνηθίσει τον σωστό τρόπο κίνησης και δεν έκανα λάθη στο δρόμο. Αν τα είχα μάθει νωρίτερα σίγουρα θα ήμουν καλύτερος γι'αυτό διαθέσετε τα 90€ που κοστίζει το πρόγραμμα και δεν θα χάσετε ούτε χρόνο ούτε τα χρήματα. Όμως τι είναι το City's Advance Rider Technics;

Σύμφωνα με την κα Μαριγώ Λαινοπούλου υπεύθυνη ελέγχου της πίστας (Course Control): «Είναι το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών που το ελληνικό παράρτημα του California Superbike School προωθεί στη ελληνική και την κυπριακή αγορά» και η κα Λαινοπούλου προσθέτει: «Στόχος του είναι, να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού που κάνουν οι αναβάτες μοτοσυκλετών/scooter καθώς κινούνται μέσα στη πόλη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάζονται οι βασικές αρχές οδήγησης μιας μοτοσυκλέτας/scooter μέσω μίας απλής μεθοδολογίας και της άρτιας τεχνικής κατάρτισης που το California Superbike School διδάσκει με παγκόσμια επιτυχία τα τελευταία 35 χρόνια».

Αυτό που είδαμε και εμείς (ως παρατηρητές / μαθητές) ήταν πως στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον μίας πίστας καρτ ή ενός μεγάλου πάρκινγκ, ο μαθητής/αναβάτης του City's A.R.T. έχει την δυνατότητα να αφομοιώσει πολλά από αυτά που ακούει για πρώτη φορά. Όλα αυτά σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσω της συνεχούς επανάληψης, της σωστής επίβλεψης αλλά και της διόρθωσης, από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του City's A.R.T. Βεβαια το πιο σημαντικό είναι ότι η εκπαίδευση γίνεται, σε ταχύτητες πόλης όπου κινούμαστε κάθε μέρα.

Λίγη ιστορία για το California Superbike School,

Το City's A.R.T τελεί υπό την αιγίδα του California Superbike School. Το τελευταίο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια όταν το Υπουργείο Αμύνης των Η.Π.Α. διαπίστωσε ότι τα εκατομμύρια δολάρια που επένδυε για την εκπαίδευση των στρατιωτών (ειδικότερα των US Marines), πήγαιναν χαμένα όταν κατά την διάρκεια μίας εξόδου, ένας στρατιώτης πάθαινε ένα ατύχημα, κυρίως με μοτοσυκλέτα.

Επικοινώνησε λοιπόν με τον Keith Code και ιδρυτή του California Superbike School, και του ζήτησε να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους ένστολους, με στόχο την μείωση των ατυχημάτων και την ασφαλή οδήγηση της μοτοσυκλέτας. Έτσι δημιουργήθηκε το A.R.T. όπου ο αναβάτης σε ένα κλειστό περιβάλλον μαθαίνει να εφαρμόζει σωστά τις βασικές αρχές οδήγησης της μοτοσυκλέτας, αποκτώντας εμπειρία και κατανόηση για τη σωστή και ασφαλή οδήγηση.

Μετά από την παρακολούθηση του προγράμματος από τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις, τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν, ότι η μείωση των ατυχημάτων ξεπέρασε το 40%. Το A.R.T., με τις αναγκαίες αλλαγές για το αστικό περιβάλλον, ήρθε στην Ελλάδα από την Ομάδα του California Superbike School θέτοντάς την δεύτερη χώρα στο κόσμο που παρουσιάζει το πρόγραμμα στο πολιτικό κοινό.

Μια μέρα με το City's A.R.T

Σχεδιασμένο με πολύ απλή δομή και ορολογία, το City's A.R.T. αποβλέπει στην ασφαλή κίνηση του μοτοσυκλετιστή με γνώμονα την σωστή κατανόηση των βασικών αρχών και σύμφωνα με την ταχύτητα που κινείται σε καθημερινή βάση.

«Το πρόγραμμα του City's A.R.T. βασίζεται στη θεμελίωση των βασικών τεχνικών του αναβάτη, με στόχο την ασφάλεια του όταν κινείται στον αστικό δρόμο» δηλώνει ο καθηγητής μας Σπύρος Κούτρας και προσθέτει: «Καθώς το City's A.R.T. γίνεται σε πίστα καρτ (ή σε μεγάλο πάρκινγκ), η μικρή σε μήκος διαδρομή με τις πολλές στροφές δίνει την δυνατότητα για τη συνεχή επανάληψη της σωστής τεχνικής».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του City's A.R.T. ολοκληρώνεται σε μισή ημέρα.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρωινό ή απογευματινό σεμινάριο. Την ημέρα του σχολείου και μετά από μία σύντομη εγγραφή, η διαδικασία ξεκινά με την θεωρητική παρουσίαση του σεμιναρίου, από τον Σπύρο Κούτρα Διευθυντή του Ελληνικού και Κυπριακού παραρτήματος του California Superbike School, με θέματα: Το σωστό έλεγχο στο γκάζι, την Ταχύτητα Εισόδου και το σωστό συγχρονισμό δύναμης και της γωνίας κλίσης.

Μετά οι μαθητές χωρίζονται σε γκρουπ με βάση το τύπο μοτοσυκλέτας/scooter και την εμπειρία του κάθε αναβάτη και θα ακολουθήσουν τα πρακτικά εικοσάλεπτα session για το κάθε γκρουπ. Στην διάρκεια των πρακτικών εικοσαλέπτων, οι εκπαιδευτές του City's A.R.T. βρίσκονται μαζί μας και σας παρατηρούν-διορθώνουν, μαθαίνοντας την σωστή εφαρμογή των τεχνικών που αναφέρθηκαν στο θεωρητικό μέρος.

Για όσους θέλουν και (πιστέψτε με) πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία το επόμενο μάθημα είναι στις 5/11/2014 στην Πίστα Κart Speed Force, στη Βούλα και ξεκινά στις 17.15

Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων κα Μαριγώ Λαινοπούλου: 30 6951 848632, κος Σπύρος Κούτρας: 30 6945 893697

Σχετικές ειδήσεις