ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο Fernando Alonso στη McLaren

F1: Ο Fernando Alonso στη McLaren

Το σήριαλ Alonso και Ομάδες στη Formula 1 πήρε τέλος, αφού οριστική είναι η μετακίνηση του Fernando Alonso στη McLaren.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου «BBC», που υπογράφει ο Eddie Jordan (πρώην ιδιοκτήτης ομάδας και νυν αναλυτής της F1) ο Ισπανός πιλότος της Formula 1, που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια με τη Ferrari, έχει δώσει τα χέρια με τη νέα του ομάδα, την McLaren.

Φέτος η McLaren είναι σε μία από τις πιο δύσκολες σεζόν. Έχει να πανηγυρίσει νίκη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, καθώς η τελευταία επιτυχία της ήρθε με τον Jenson Button στο Grand Prix της Βραζιλίας του 2012.

Το 2013 η ομάδα δεν κατάφερε να έχει κάποιο μονοθέσιο στο podium σε όλους τους αγώνες της χρονιάς, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά το 1980. Τον Ιανουάριο ο Martin Whitmarsh αποπέμφθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή, ενώ ο Γάλλος πρώην γενικός διευθυντής της Lotus, Eric Boullier, προσλήφθηκε ως αγωνιστικός διευθυντής.

Το 2015 η McLaren ξεκινά τη συνεργασία της με τη Honda, η οποία θα παρέχει κινητήρες στη βρετανική ομάδα, με αποτέλεσμα αυτή να τελειώσει η σχέση της με τη Mercedes, που χρονολογείται από το 1995.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Fernando Alonso 33 ετών, θα πάρει τη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2009, Jenson Button, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν. Δεύτερος οδηγός της McLaren θα είναι ο Δανός πρωτοεμφανιζόμενος Kevin Magnussen 22 ετών.

Σχετικές ειδήσεις